Реч на реч: Дебата кандидата за председника Србије 2012

Дебата председничких кандидата Бориса Тадића и Томислава Николића одржава се у среду 16. маја 2012. на Првом програму РТС-а од 20 часова а уживо се преноси и на Првом програму Радио Београда.

Овде можете прочитати краћу, текстуалну верзију емисије "Реч на реч: Дебата кандидата за председника Србије 2012."

У дебати, која се водити према правилима које су прихватиле обе стране, председнички кандидати говоре о визији и будућности Србије, спољној политици и односима у региону, Косову и Метохији, економији, инвестицијама и решавању проблема незапослености, развоју институција, борби против организованог криминала и корупције, одбрани и безбедности, социјалној политици, образовању и европским интеграцијама.

О свакој теми кандидати говорити по три минута и имају по минут времена да у оквиру исте теме дају допуну, реплику или коментар. На крају дебате оба кандидата дају  завршну реч. Текст усаглашеног Протокола о дебати можете погледати овде.

Реч на реч Реч на реч

Аутор:
Зоран Станојевић

Емисија “Реч на реч” први пут је емитована 2012. године, у време тадашњих парламентарних избора. Дебате су омогућиле политичким представницима (учесницима) представљање својих политичких позиција јавности, а гласачима да прикупе све информације које су им биле потребне за формирање коначног избора, али и да позову јавне функционере на одговорност. Од тада, ова емисија се наметнула као поуздана платформа за разматрање проблема који су се показали као најважнији у датим моментима. [ детаљније ]