Културни дневник

Наша новија политичка историја садржи бројне енигме - једна од њих свакако је и личност Јосипа Броза. Ко је био Тито и шта је волео - његов приватни живот, навике и страсти инспирисале су нову, сталну поставку у Кући цвећа под називом "Тито лично".

У Кући краља Петра, у оквиру БЕЛЕФ-а, вечерас је Музички маратон студената ФМУ. У Кикинди се одржава Међународни симпозијум скулптуре под називом Тера, док је истоимени музеј надомак реализације.

У оквиру европског пројекта Темпус, разговара се да ли је џез аранжирање ствар талента или правила.

У Мароку је отворен јединствени Музеј Сахаре који одражава мултиетничко наслеђе тог дела афричког континента.

Гост у студију је Лена Ковачевић, џез певачица и композитор, која у петак, 1. августа наступа на Арлем арт фестивалу.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програм, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник, а репризира сутрадан, на Првом програму, у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија...

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Креативни директор Борис Миљковић
Уредник Неда Валчић Лазовић
Реализатор Владимир Ђурђић

број коментара 0 пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]