Сведок: Дарко Танасковић

Гост емисије "Сведок" професор Дарко Танасковић, истакнути исламиста и бивши амбасадор у Турској и Ватикану.

Овде можете погледати краћу, текстуалну, верзију емисије Сведок

Ко ће из садашњих арапских олуја изаћи као победник? Може ли Блиски исток да потоне у хаос? Да ли ће се у Египту све завршити само на захтевима да се боље живи? Следи ли повратак Турске на Балкан? Шта се збива у Санџаку? Хоће ли папа доћи у Србију?

Разговор води Ненад Љ. Стефановић.

број коментара 11 пошаљи коментар
(уторак, 08. феб 2011, 02:21)
anonymous [нерегистровани]

U vezi dolaska Pape

Emisija je, upravo zbog izbora gosta tj. teme, bila odlična. Što se tiče izjave, parafriziram, da smo se lakše Turcima približili, nego Vatikanu - sasvim je razumljiva i logična. Lako ćemo s Turcima, čist interes, nećemo se voleti, al možemo poslovati, pa koliko para - toliko i muzike, dok nam odgovara. Što se tiče Vatikana, u pitanju je duhovnost, Bog znači ljubav, a terati nekog da voliš jednostavno ne ide. Ne moramo Turke voleti da bi ekonomski sarađivali, ali biti s nekim u duhovnoj zajednici prema kome, u najmanju ruku, nemaš poverenja je nemoguće. Lično protiv katolika nemam ništa protiv, ljude delim na ljude i neljude, inače nebi oženio katolkinju i to u ratno vreme, iako su moji od katolika postradali. Tražiti od nas da imamo poverenje u iskrenost katoličkih sveštenika je isuvislo. Kad je trebalo, a to je bilo najteže ratno vreme, nisu se nešto u tom pokazali. Slabo su zagovarali hrišćansku ljubav. Dapače, još pre prvih sukoba 90ih na severu Vojvodine su neki imali nimalo hrišćanske propovedi, da ne spominjem propoved u Sv. Miletiću za vreme Vukovara. I danas su oni na istim funkcijama, ili su se izmenjali, u smislu napredovanja ili promene mesta službovanja, a ja se pitam ko se u međuvremenu i u kom smislu promenio? Papa jeste, jer to znamo, ostalo ništa nije. Pa čemu onda čuđenje. Pozdrav

(понедељак, 07. феб 2011, 20:45)
anonymous [нерегистровани]

Pun pogodak

Bravo! Svaka cast i voditelju - na izboru gosta i na pravim pitanjima - i gostu, koji je dao odlicne analize, bazirane na velikom znanju i iskustvu. Gosti poput prof. Tanaskovica ce uvek biti vredni paznje.

(субота, 05. феб 2011, 02:19)
anonymous [нерегистровани]

svjedok

svaka cast,sve vase emisije su odlicne.

(четвртак, 03. феб 2011, 20:54)
Radomir Corovic, Birmingham, UK [нерегистровани]

Turska i mi

Hvala profesoru Tanaskovicu i voditelju na interesantnom razgovoru. Posto se kraj samog intervjua najvise tice Balkana i Turske, vredi se podsetiti na koji je nacin, jedan od najvecih mislilaca toga doba, Nikolo Makjaveli, u 16 veku sa velikim respektom govorio o institucijama i organizaciji turske drzave, drzavnim sluzbenicima koji su cesto morali da menjaju mesta svoga sluzbovanja kako se ne bi povezali sa lokalnim mocnicima i prikrivali korupciju i mito. Da smo osim bureka, sarme, baklave i slicnog nasledili i ovakav nacin drzavanog birokratskog organizovanja, nase sadasnje partije bi svoj deo posla zavrsavale mnogo vise u ministarstvima, skupstini i lokalnoj samoupravi a mnogo manje u privredi gde im svakako nije ni mesto.

(четвртак, 03. феб 2011, 14:09)
anonymous [нерегистровани]

moze kad hoce

Uporedite samo ovu emisiju, sa emisijom gde gostuju politicari?!!!

Odlicna emisija...

Vise kvalitetnijih gostiju gospodine Stefanovicu.

Pozdrav

(четвртак, 03. феб 2011, 12:05)
Marko [нерегистровани]

Bravo

Poštovani g-dine Stefanoviću,

Ovom prilikom bih hteo da vam se zahvalim na sinoćnoj emisiji Svedok u kojoj je gostovao prof. Darko Tanasković. Tokom celog razgovorao održavao moju pažnju kao gledaoca. Šteta je što on nema više prostora u našim medijima, a vaš poziv je usledio u pravom trenutku. Nadam se da neće proći dugo vremena kada će g-din Tanasković ponovo biti gost RTS-a.

Hvala vam još jednom

(среда, 02. феб 2011, 22:54)
anonymous [нерегистровани]

Poređenje

Uporedite ovu emisiju sa nekim prethodnim gde su gostovali političari. Dajte nama gledaocima mogućnost da glasanjem (anketa: +, -) ocenjujemo pojedine emisije - lako će se videti šta ljudi smatraju zanimljivom i dobrom emisijim a šta suprotno od toga.

(среда, 02. феб 2011, 22:10)
Boris [нерегистровани]

Sjajno

Upravo sam odgledao emisiju i mogu reci da sam impresioniran, odavno nisam slusao pametnijeg coveka kako govori na TV-u. Svaka vam cast gosp. Tanaskovicu!

(среда, 02. феб 2011, 22:05)
anonymous [нерегистровани]

Najzad

Mislim da je vecerasnja emisija, koja mi je promakla vredna da bude postavljena ovde kao snimak, rado bih imao kopiju.
Pozdrav svima Jovan

(среда, 02. феб 2011, 15:52)
Dzoker [нерегистровани]

gost

konacno pravi gost! Bravo za RTS!