Како да препознате симптоме дијабетеса

У Србији, 250 хиљада људи живи са дијабетесом, а да то уопште не зна.

Данашњи начин живота, неактивност, стрес, провођење времена седећи на радном месту знатно повећавају могућност да и они који сматрају да су здрави оболе од дијабетеса.

За разлику од дијабетеса типа 1, на који се не може утицати, јер настаје због немогућности организма да лучи инсулин, дијабетес типа 2 може се избећи здравим начином живота.

О томе како га спречити, зашто дијабетес треба схватити врло озбиљно и како живети са њим, ако се, ипак, појави, у Оку говоре др Теодора Бељић, ендокринолог, Јелена Бан, члан Удружења дијабетичара "Плави круг" и Виолета Орешковић, аутор кувара за дијабетичаре Чаробна кухиња.

Емисију води Наташа Ђулић.

број коментара 1 пошаљи коментар
(субота, 13. нов 2010, 16:17)
Dubravka [нерегистровани]

Dijabetes

Ovakve emisije trebale bi da traju nesto duze i cesce se ponavljaju ne samo o dijabetesu vec i o ostalim bolestima odnosno stanjima s kojim morate da se suocite i da znate da zivite. Zato mislim da ne treba cekati taj jedan dan u godini kada se obelezava odredjeno stanje ili bolest vec naci mesta i u nekim drugim danima, mesecima u toku godine. Inace odlicna ali kratka emisija...

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]