Принц Чарлс, други пут међу Србима

Шта за Србију значи посета британског принца?

Британски престолонаследник принц Чарлс и његова супруга, војвоткиња Камила Паркер Боулс почели су посету региону. После Хрватске принчевски пар долази у Србију где ће боравити сутра и прекосутра. Какав је значај овакве посете, која никада није само ствар протокола, и шта нам све говоре информације о местима која ће обићи и људима са којима ће се састати? Каква се порука шаље тиме што ће говор који се назива и централним догађајем регионалне посете, принц Чарлс одржати баш у Србији?
О томе у емисији Око говоре,  Драгољуб Ацовић, члан Крунског савета, Дејан Поповић, бивши амбасадор у Великој Британији и Ивана Милорадовић, уредница у РТС-у, некада новинар ББЦ-а.

 Емисију води Наташа Ђулић Бановић.

број коментара 3 пошаљи коментар
(среда, 30. мар 2016, 14:09)
Miroljub Nesic prof Trstenik [нерегистровани]

Britanija i ostala civilizacija

Britanija ima kolektivno misljenje da su oni visi nivo civilizacije od ostatka sveta, to se dovoljno jasno pokazalo na olimpijskim igrama.Naravno ostatak sveta, za njih je podeljen u odredjene zone nivoa, mi smo tu iznad nekih africkih plemena.Uvek je smesno kad se mi pitamo sta smo mi rekli nekm zvanicniku iz reda velikih. Oni dolaze sa jednom ili eventualno dve poruke i tu nema razgovora.Sigurno nije dosao nizakakakvo nase dobro, a i sto bi, ako je zvanicna politika njegove zemlje protiv nas, a nju odobrava kraljica tj on kao prestolonaslednik.

(четвртак, 17. мар 2016, 09:25)
anonymous [нерегистровани]

Samo "interesi", i....

....nista - drugo!

(среда, 16. мар 2016, 18:41)
anonymous [нерегистровани]

Mozemo mi pricati sta hocemo

Mozemo mi pricati sta hocemo ali Velika Britanija je jedna od prvih drzava koja je priznala nezavisno Kosovo i nakon posete Srbiji princ Carls ide na Kosovo 

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]