Да Можда Не

У емисији Да Можда Не о одлуци премијера Александра Вучића да Србија иде на ванредне парламентарне изборе, који ће се одржати истог дана када и редовни покрајински и локални избори.

Иако је пре само неколико недеља рекао да не размишља о изборима, јер би се тако зауставиле реформе, Вучић је одлуку образложио потребом Владе да има пуна стабилност и пун четворогодишњи мандат. Опозиција, на другој страни, реагује састанцима уједињења и "чврстог" обећања да неће улазити у коалицију са Вучићем. Да ли ће специфичност ових избора бити оживљавање улоге идеологија, буђење деснице и левице, као и појава отворено проруских странака, насупрот проевропски оријентисаним?

У студију ће говорити:

Ђорђе Вуковић, програмски директор ЦеСИД-а
Душко Радосављевић, политиколог
Бранко Радун, политички аналитичар

У наставку емисије о најавама набавке ракетног наоружања Хрватске и Србије. Информација да је Министарство одбране Хрватске упутило Пентагону захтев за донирање 16 самовозних вишецевних лансера ракета, као и балистичких ракета домета 300 километара, изазвала је оштру реакцију Србије. Конкретни одговор на овај изазов је дошао приликом посете потпредседника руске Владе Дмитрија Рогозина који је изјавио да ће Русија размотрити апел Србије да јој испоручи наоружање и систем противваздушне одбране С-300. Да ли је ово звецкање оружјем уобичајена реторика балканских суседа или је овога пута ствар озбиљнија? Какав ће бити учинак равнотеже страха и како ће утицати на односе у региону? Да ли је оваква ситуација заправо трговачко-ратни сукоб НАТО и Русије на нашој територији?
О овој теми говоре:

Др Ненад Милорадовић, помоћник министра одбране за материјалне ресурсе
Јелена Милић, директорка Центра за евроатлантске студије
Мирослав Лазански, војнополитички коментатор Политике

Хероји недеље: Марко Ромчевић и Душан Адамовић

Аутор и уредник: Оливера Ковачевић

број коментара 4 пошаљи коментар
(недеља, 24. јан 2016, 10:22)
Igor [нерегистровани]

Lazanskog za ministra odbrane

Svaka cast Lazanskom zna znanje

(петак, 22. јан 2016, 09:11)
Neda Kozomaraanonymous [нерегистровани]

Žene i oruzje

Poštovani, čestitam na Vašim Olivera emisijama kao i cjelokupnom programu RTS, bez konkurencije ste!Svaka čast M.Lazanskom što je ipak na najbolji način objasnio publici da žena koja je gostovala sinoć nema pojma kako on reče o onome što lamentira a zaista je samo bila tu da demagoški zastupa stvari u koje se razumije kao M.Kraljević u balet!Bar smo se nasmijali.Pozzz, novinar Radio Brčkog

(петак, 22. јан 2016, 01:03)
anonymous [нерегистровани]

malo za promenu

bravo za heroje.

(среда, 20. јан 2016, 22:18)
Borislav Marić [нерегистровани]

Naoružavanje


Ako neko želi stabilnost i mir u regionu zašto onda naoružavajući se daje drugima razlog da sumnjaju u to?

Да Можда Не Да Можда Не

Аутор:
Оливерa Ковачевић

Како живи Србија? Шта нас дели, а шта уједињује? Шта не смемо да прећутимо? [ детаљније ]