Сасвим природно: У част предака, први део

Ове године се обележава стогодишњица од Албанске Голготе и повлачења српске војске на Крф.

Тим поводом је организована веслачка експедиција чији актери су желели да осете бар један мали део тескобе путовања као наши војници у првом светском рату. Одлучили су да на Крф стигну на сопствени погон, тачније на весла, а да старт буде Кавала.

Јован Мемедовић: "Чим сам сазнао за веслачку експедицију, моје учешће и допринос је био загарантован. Био сам један од петорице чланова екипе која је по сменама веслала 35 дана и за то време прешла 1200 km од Кавале до Крфа и острва Видо где смо се поклонили Плавој Гробници. Подсећајући се историје, открио сам много о људској природи, о менталној и физичкој издржљивости, открио сам много о себи. Модеран човек треба с времена на време да изађе из комфора да би знао да цени оно што има и био задовољан због лагодности које ужива."

Веслачка експедиција није једина која је ове године на сопствени погон стигла на Крф. Урадио је то и Марк Кеатинг са својим псом као и група наших планинара који су то урадили пешке.
У новогодишњем серијалу Сасвим Природно очекујте недаће али и велике радости оних који путују на тежи начин (било пешке или на весла), емоције и суочавање са историјом по доласку на Крф и очекујте Грчку на један нетуристички и некомерцијалан начин, Грчку пуну душе коју већина вас још није доживела.

Новогодишњи серијал Сасвим Природно 1. и 2. у 16.30 и 3. јануара 2016. у 18.27 на РТС 1.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 02. јан 2016, 14:04) - Глас разума [нерегистровани]

Браво

Ваша емисија, као и увек представља право освежење у мору истих емисија, које се у ово време, већ дуги низ година, приказују на нашим телевизијама.
Свака част за емисију!
Свака част за идеју!
Свака част за подвиг!
И велико хвала што стварате овакве емисије!
И велико хвала што не дозвољавате да подвизи наших предака падну у заборав!
На многаја љета!

(петак, 01. јан 2016, 12:37) - Велинка Марић- учитељица из Липничког Шора [нерегистровани]

Хвала, за културну забаву

Господо, показали сте да програм за дочек може бити истовремено леп, забаван, атрактиван, културан и хуман.

Свака част.