Упитник

Србија - 16 година после НАТО бомбардовања.

Србија је низом комеморативних свечаности обележила шеснаест година од почетка ваздушних напада НАТО савеза на СР Југославију. Какве су последице агресије коју су западне силе, без дозволе Савета безбедности Уједињених нација, спровеле над Југославијом? Зашто је косовски преседан отворио Пандорину кутију у међународним односима, како се све чешће тврди? Каква је данас позиција наше земље у односу на НАТО и њене чланице? Може ли Србија сачувати војну неутралност? Да ли је свака прича о ратној одштети непотребна и бесмислена?

То су само нека од питања о којима говоре гости Упитника: Никола Селаковић, министар правде Републике Србије, Живадин Јовановић, бивши шеф југословенске дипломатије и Владан Живуловић, председник Управног одбора Атлантског савета Србије.

Аутор и уредник је Оливера Јовићевић.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(среда, 25. мар 2015, 12:08) - anonymous [нерегистровани]

Rts1

Gospodin Jovanovic je dao pravu analizu stanja sa osvrtom na NATO agresiju nase zemlje.Svaka mu cast,u potpunosti podrzavam njegov stav.

(уторак, 24. мар 2015, 23:00) - Branka M. [нерегистровани]

Upitnik

Podržavam i uvažavam
mišljenje g. Jovanovica

(уторак, 24. мар 2015, 22:42) - anonymous [нерегистровани]

Srbija u Nato ?

Moglo se bolje kaze neko. Ajde da pitamo one koji su nam branili drzavu( Jugu/Srbiju). Gde su? Mnogih su u pritvoru posto sto su branili nelegalan rat,svoj narod i svoju drzavu,a neki bi u Nato. Bolje bi bilo da se Evropa probudi,Nato nam nije potreban.

(уторак, 24. мар 2015, 22:34) - Neophodna intervencija ili neosnovana agresija? [нерегистровани]

I jedno o drugo

I jedno o drugo jer možda je inicijativa bila osnovana ali je ishod očigledno bio agresija jer nije bilo neophodno bombardovati toliko dugo i svakako nije trebalo bombardovati izvan Kosova i Metohije pogotovo toliko mnogo civilnih građevina!

(уторак, 24. мар 2015, 22:04) - anonymous [нерегистровани]

-99

Nije to bilo rat protiv SFRJ? Od cega se to svi ostali oslobadjali? Neki su samo presli iz pakta u paktu,nista bolje nam nisu doprineli,niti su se oni mnogo promenili. Rat je takodje bio protiv Srba i Srbije,zato i ne razumem svu kritiku protiv Milosevica. Takodje ne razumem g.Selakovica(?)

Упитник Упитник

Аутор:
Оливера Јовићевић

Емисија Упитник аутора и уредника Оливере Јовићевић политички је ток-шоу који отвара све теме важне за Србију и њене грађане, без амбиције да пресуђује или сугерише решења. [ детаљније ]