Да Можда Не

Трагични чин терористичког насиља у Паризу, екстремних муслимана-ратника према новинарима- сатиричарима, оживела је дебате о верској толеранцији и границама слободе изражавања.

Осуда убистава је једнодушна, а мотиви и последице су још увек нејасни. Да ли је на помолу глобални сукоб цивилизација и да ли ћемо променити досадашње разумевање слободе говора? Какав је одговор верских заједница? Шта је то што вређа вернике, где је граница верске толеранције, а где слободе изражавања?

У студију ће говорити представници традиционалних цркава:

Епископ бачки др Иринеј, Надбискуп београдски Станислав Хочевар, Рабин Исак Асиел и Муфтија србијански Мухамед Јусуфспахић

У наставку емисије - о сатиричарима у Србији.

Да ли су париски пуцњи екстремиста отворили ране и њиховим колегама широм света, па и у Србији? Да ли ће тај терористички чин отупети оштрицу критике и ограничити слободу изражавања? Каква је судбина сатиричара и ко ограничава њихову слободу?

Говоре: Зоран Кесић, ТВ аутор, Марко Сомборац, цртач стрипова

Наш херој ове недеље је Алекса Жиковић.

Аутор и уредник: Оливера Ковачевић.

 

 

број коментара 7 Пошаљи коментар
(недеља, 18. јан 2015, 18:10) - anonymous [нерегистровани]

nemogucnost gledanja

Postovani,

nisam u mogucnosti da gledam nista od emisija odlozeno, tj ili su vido zapisi u nekom formatu koji se ne ocitivaju ili postoji neki drugi problem.

Da li mozete da posavetujete kako da odgledam emisiju odlozeno a bez problema.

Hvala,
Sandra

(субота, 17. јан 2015, 22:01) - neverniik [нерегистровани]

molba

Episkop bački dr Irinej, Nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar, Rabin Isak Asiel i Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić , i ako sam ne vernik, volim da cujem i slusam predanja mudrih ljudi, sto vise da toga ima na rts 1, mada bolje 2, pa da obradite u serijalu pojednie glavne teme, hvala i prijatno

(субота, 17. јан 2015, 13:26) - Saša [нерегистровани]

Međusobne posete verskih predstavnika

Odlična emisija .Vidi se da su verski predstavnici na nivou svoje službe. U cilju promovisanja mira, tolerancije, nauka duhovnog trebali bi da snimite i kad se posećuju i govore jedni drugima u gostima i kada je povod miroljubive prirode.

(петак, 16. јан 2015, 16:57) - vesna [нерегистровани]

bravo

Odlična emisija , Olivera je dobro vodila a crkveni oci su nas lepo podučili dokle smemo a Kesić nas nasmejao;
Pozdrav i još mnogo ovakvih emisija!

(петак, 16. јан 2015, 02:10) - ☺ [нерегистровани]

"To je sujeverje! Vrati se"

Iz drugog gledanja, još bolja emisija!
Svaka čast!

(четвртак, 15. јан 2015, 13:51) - :-| [нерегистровани]

Jednaka prava i odgovornosti za sve


Ovo je nesumnjivo bio teroristički napad ali je jedan od najvećih problema što javne i društveno odgovorne ličnosti jasno ne ističu da su npr. i ubistva preko 70 maloljetnika u Norveškoj takođe teroristički napad, nego se nalaze izgovori da je on bio bolestan, kao da se takav izgovor nebi mogao naći i za teroriste koji su ubili pripadnike francuskog sataričnog lista i koji su rođeni i odrasli u Parizu , tako da je očigledno da ne postoji jasna i univerzalno prihvaćena definicija terorizma a jasno nam da su osnova slobodnih i pravno uređenih društava zakoni koji važe sa sve, i zato se barem mi koji živimo u slobodnijim i demokratskim zemljama moramo prema svima odnositi na jednak način,

(четвртак, 15. јан 2015, 12:55) - anonymous [нерегистровани]

Dragan

Sjajno. To je nacionalna televizija u Srbiji. Jedva cekam emisiju. Hvala!