Културни дневник

У оквиру "Циклуса концерата "1914: Нада и безнађе ", којим се обележава сто година од почетка Првог светског рата, у Галерији Артгет, Културног центра Београда, одржан је концерт вокалне музике.

Позориште "Бошко Буха" из Београда, гостовало је у сарајевском Народном позоришту, са представом "Госпођа министарка" у режији и адаптацији Татјане Мандић Ригонат.

У Суботици је завршен 6. Међународни регионални позоришни фестивал "Desire Central Station". Током протеклих седам дана приказано је дванаест представа из шест земаља региона. Фестивал је пратио позоришни критичар РТС-а Слободан Савић.

Дах театар из Београда у копродукцији са  позориштима из Чикага и Атланте поставља представу "Некада плава", која говори о мистерији катастрофе, отпорности и лепоти Земље.

На Тибету на југозападу тог кинеског аутономног региона завршена је рестаурација мурала из 10. века који су осликавали одаје царске палате једне од најутицајнијих династија те регије. Аутентична уметност била је откровење за Европљане, који су је упознали тек у 17. веку захваљујући мисионарима. Мурали краљевства Гаџ сведоче о богатом културном наслеђу предака Тибета.

Гост Културног дневника је редитељ Мишко Милојевић, поводом премијере телевизијског филма "Талог", урађеног у продукцији РТС-а. Сценарио је написао Владимир Ђурђевић, по мотивима истоимене приповетке српског приповедача Вељка Петровића.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12:30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија...

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Лидија Божић
Реализатор Владимир Ђурђић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 08. дец 2014, 21:52) - dejan [нерегистровани]

kultura

Divan prilog iz Sarajeva,
Toliko toga je stalo u samo par minuta. Hvala i bravo za Kulturni dnevik.
Redovno vas gledam i svima preporucujem.
Dejan

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]