Културни дневник

У Галерији РТС отворена је изложба фотографија, писама, плаката и дописница насталих у време Великог рата, аутора Александра Боричића, нашег угледног одбојкаша и представника српске одбојке у међународним спортским имституцијама и једног од највећих приватних колекционара.

На Малој сцени Мадленијанума премијерно је приказана драмско-плесна представа, настала према роману Хораса Мекоја "И коње убијају, зар не?" У организацији позоришта "Деже Костолањи" у Суботици је почео 6. регионални позоришни фестивал "Дезире сентрал стејшн". У Сакраменту, главном граду Калифорније, први пут је организован "Фестивал светлости" на коме се представља култура кинеске заједнице, у овом делу Америке.

Гост Културног дневника је Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда. Повод је активност Библиотеке града Београда и европске дигиталне библиотеке Еуропеана које ће, током месеца децембра, у неколико градова наше земље организовати Дане сакупљања успомена из Великог рата, под називом "Мобилизација сећања".

 

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програм, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник, а репризира сутрадан, на Првом програму, у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

 

Уредник: Светлана Илић

 

Реализатор: Сања Реџић

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]