70 година од ослобођења Београда, пренос

Целодневни програм РТС-а поводом 70 година од ослобођења Београда и посете председника Руске Федерације Владимира Путина Србији траје 7 сати. Почиње у 10.30 комбинацијом програма из студија уз бројна директна укључења и преносе од тренутка када председник Русије заједно са бројном руском делегацијом слети на београдски Аеродром.

На Аеродрому „Никола Тесла" Владимира Путина дочекаће председник Србије Томислав Николић, а потом ће се руска делегација упутити ка Новом гробљу у Београду, где ће председници Николић и Путин положити венце на гробљу ослободилаца Београда.

После одавања поште ослободиоцима Београда,  делегација Русије упутиће се ка Новом Београду. У Палати "Србија" следи свечани дочек уз државничке протоколе, а руског председника дочекаће председник Србије Томислав Николић. Путин ће најпре разговарати са Николићем, па са премијером Александром Вучићем, следи низ планирних састанака делегација Србије и Русије, а предвиђена је и церемонија потписивања међудржавних споразума. Председник Томислав Николић ће током Параде уручити руском председнику Орден Републике Србије на великој огрлици.

Председник Путин присуствоваће и Војној паради поводом 70 година од ослобођења Београда која ће се одржати на платоу иза Палате Србија. Коментатор преноса Параде је Ненад Ј. Ристић са стручним консултантима пуковником Сашом Стефановићем и војнополитичким коментатором "Политике" Мирославом Лазанским.

Пренос реализује бројна екипа РТС-а са пет репортажних кола, више од 30 камера са десетак репортера који ће у сваком тренутку пратити активности руског председника и домаћина. Гледаоци ће моћи да виде и ексклузивне снимке са бродова речне флотиле као и из војних хеликоптера током искакања падобранаца.


Домаћин у студију 10 РТС-а биће Горислав Папић.

Одговорни уредник преноса: Весна Сладојевић

Вођа екипе редитеља: Веселин Грозданић

број коментара 9 Пошаљи коментар
(четвртак, 16. окт 2014, 17:49) - anonymous [нерегистровани]

Изузетан призор...

без обзира на кишу. Обраћање 'у гостима' и 'поводом' без грешке. Похвале РТСу на преносу. Понос за 'онај прави' Нови Београд домаћина овог догађаја.

(четвртак, 16. окт 2014, 15:36) - anonymous [нерегистровани]

Партизанска победа над нацистима

чиста је као суза! Живели партизани! Живела Србија! Живела Русија!

(четвртак, 16. окт 2014, 15:25) - anonymous [нерегистровани]

I Partizani su Srbi

Nepravada je ispravljena. Nepravedno zapostavljani srpski vojnici u redovima Partizana zasluzuju da im se svake godine organizuje parada. Smrt Fasizmu Slobods Narodu. Hvala JNA!!!

(четвртак, 16. окт 2014, 13:50) - anonymous [нерегистровани]

:*

Svaka cast!!!Braco Rusi!!!!:*:*

(четвртак, 16. окт 2014, 13:23) - milan [нерегистровани]

svaka cast

Svaka cast. Bas sam srecan zbog nasih predaka sto je na najvecem mogucem nivou obelezena njihova zrtva.

(четвртак, 16. окт 2014, 12:50) - Republika Srpska [нерегистровани]

čestitka

Svaka čast!!!

Strašno mi je žao što neću biti u Beogradu. Živjela Srbija i bratska Rusija!!!!!!!!!!!

(четвртак, 16. окт 2014, 12:28) - anonymous [нерегистровани]

svaka cast

tako treba

(четвртак, 16. окт 2014, 10:15) - anonymous [нерегистровани]

molba

molba za reprizu za nas koji radimo danas!

(четвртак, 16. окт 2014, 08:54) - satelit [нерегистровани]

Prenos

Mnogo vam Hvala,i Blago vama. Vrlo dobro sluzimo Srbiji. Zivela Srbija!