Запамти ме 2002-2012

Кратки филм Милоша Ђукелића Храна за главу је духовита студија неуротичне домаћице (Весна Тривалић), која уточиште од сурове свакидашњице проналази у кулинарским рецептима, шерпама и лонцима, истовремено не скидајући очи са телевизијског екрана одакле долазе сладуњаве слике јужноамеричких сапуница.

Њеног несретног супруга, који је не разуме и своје неразумевање плаћа главом, игра Бранко Цвејић, а будућег животног партнера Драган Јовановић.

Филм Звезда Три Небојше Ненадића је духовита филмска комедија, у жанру научне фантастике о невољама посаде свемирског брода ''Стефан Дечански''. Храбри астронаути послати су у космос да униште звезду Три која је према пророчанству Митра Тарабића ''узрок вековних недаћа српског народа''.

У главним улогама: Матеја Поповић, Нина Лазаревић и Владимир Тешовић.

Кратки филм Павла Вучковића Бежи зеко, бежи награђен је Златном палмом на Канском фестивалу 2003. године у категорији кратког играног филма. Филм је настао као вежба потере на другој години и говори о једном зецу, једној лисици и једном ловцу. И животиње сањају, зар не?

Делфини су сисари је дипломски рад младог Владимира Паскаљевића. Овај филм је награђиван на многим светским фестивалима и говори о невољама једног својеглавог основца са његовом учитељицом. Филм је инспирисан причом Филипа Рота, Преобраћење Јевреја.

У филму играју: Зорица Мирковић, Елизабета Ђоревска, док главног јунака игра млађани Гордан Пуповац.

На крају ћемо видети филм Данета Комљена Ја већ јесам све оно што имам који је 2010. године награђен трећом наградом Cinéfondation Ex-aequo, у Кану. То је прича о дисфункционалној породици. Гавни јунак Данијел суочен је са озбиљним животним проблемима. Посећује сестру и пријатеље, трудећи се да уз њихову помоћ пронађе изгубљени мир и склад са собом и на тај начин разреши дубоке конфликте које га потресају. Али, емоције су сувише јаке...

Филм одликује изразита ликовност у композицији кадра.

У главним улогама: Иван Ђорђевић, Драган Милошевић, Пеђа Дамњановић и Бојана Зечевић.

Уредник емисије: Милош М. Радовић

 

број коментара 0 пошаљи коментар