Песма Евровизије 2013 - друго полуфинале, пренос

Вечерас ће се у Малме Арени представити 17 евровизијских извођача, а само 10 најбољих композиција оствариће пласман за финале...

Друго полуфинално вече Песме Евровизије у Малмеу, РТС преноси на Првом и Сателитском програму.

У финале 58. Песме Евровизије већ се пласирало 10 најуспешнијих композиција прве такмичарске вечери које заједно са шест директних финалиста (из тзв. Велике петорке коју чине Велика Британија, Немачка, Француска, Италија и Шпанија и домаћин Шведска) чине укупно 26 песама односно извођача које ћемо имати прилику да гледамо у суботу, 18. маја.

На Евросонгу 2013. баш током вечерашњег другог полуфинала гледаоци ће имати прилику да чују јубиларну 1300. евровизијску песму. Овај мали јубилеј припао је песми "Hold me" из Азарбејџана у извођењу Фарида Мамадова и која ће бити изведена под редним бројем четири.

У другом полуфиналу такмиче се и представници следећих земаља: Летонија, Малта, Исланд, Сан Марино, Финска, БЈР Македонија, Бугарска, Израел, Норвешка, Албанија, Мађарска, Швајцарска, Грузија, Јерменија, Румунија и Грчка и већ поменути Азарбејџан.

Ове године организатори су одлучили  да у другом полуфиналу публику забавља и специфичан оркестар. Уместо симфонијског, ово ће бити оркестар сачињен од најбољих плесача у Шведској. Сваки плесач имаће улогу одређеног инструмента и провешће гледаоце и публику кроз историју такмичења, а на крају ће сви плесачи формирати велики фимфонијски оркестар чија ће музика бити прекинута звуком модерних синтисајзера и БМХ бициклима као представницима нове ере. Тачан редослед наступања у финалу биће познат до 17. маја, рано ујутру, после прес конференције.

Коментатор преноса другог полуфинала је Марина Николић. 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 16. мај 2013, 19:25) - srbin [нерегистровани]

srbin

navijajmo za bracu makedonce

(четвртак, 16. мај 2013, 14:25) - svedska [нерегистровани]

2a polufinala

Sa Srecom Makedonija,ajde do finale ;)