Плодови маште

Документарни серијал „Стари занати - плодови маште” направљен је са жељом да заинтригира публику и открије који су домети људске маште. Главни јунаци серијала су обични људи различитих професија, а заједничка им је изразита потреба за креативним стварањем. Тренутак када пронађу своју страст и начин да оживе призоре из своје маште мења њихов живот набоље.

Имаћете прилику да упознате човека који је из ината постао опанчар, правницу - мајстора витража, еколога - ковача, докторку за перле, пуковника - сликара и последњег београдског парфемисту. Видећете како се од рогоза може направити костим, исткати скулптура, како од вуне настане ваш двојник, а од папира кућа. Научићемо како свила може постати најјаче оружје, како дрво говори и како глина спаја заљубљене. Њих тринаесторо ће нам испричати своје животне приче и упознати са појединостима ових заната и њихову савремену примену. Они су поносни чувари наше традиције.

Свака епизода је исповест једног јунака (јунакиње) који ће нам открити своје снове из детињства и мотивацију за стварање ових уметничких дела. Некима од њих је ово била шанса да себи створе нову пословну прилику услед губитка посла, неки су испунили слободно време, а неки тиме чувају успомену на своје претке. Оно што им је свима заједничко је да их покреће велика љубав ка ручном раду и да су уз њега успели да превладају многе животне недаће.


Аутор серијала: Маја Кукавица

Продукција: продукцијска кућа YU-BI-NET

Све епизоде серијалаПлодови маште

Претходне емисије

Нема емисија које задовољавају услове претраге

Све епизоде серијалаПлодови маште