Читај ми!

Eksplozija u Kosovskoj Mitrovici

Četiri vozila oštećena u snažnoj eksploziji koja se dogodila pola sata iza ponoći u severnom delu Kosovske Mitrovice. Povređenih nije bilo. Euleks osudio napad.

Jaka eksplozija odjeknula je pola sata posle ponoći ispred zgrade u Ulici Filipa Višnjića u severnom delu Kosovske Mitrovice, ali srećom niko nije stradao.

"Eksplodirala je za sada nepoznata naprava, a oštećena su četiri vozila. Sumnja se da je meta napada bilo vozilo čiji je vlasnik Aleksandar Paunović, prevodilac u Euleksu", rekao je portparol KPS-a Besim Hoti.

Hoti je dodao da povređenih nema, a da su polomljena stakla na obližnjoj zgradi.

Uviđaj su obavili pripadnici KPS-a i forenzičari. U policiji kažu da za sada nema osumnjičenih za eksploziju.

"Slučaj je okarakterisan kao izazivanje opšte opasnosti, a istraga je u toku", rekao je Hoti.

Euleks je najoštrije osudio napad na vozilo pripadnika svog osoblja i naveo da će odgovorni za taj napad biti "gonjeni i izvedeni pred lice pravde". Misija EU tvrdi da je to bio jasan pokušaj zastrašivanja osoblja i cele misije.

"Euleksovo osoblje nastavlja da radi na severu Kosova, na prelazima, u sudu, EU kući i patrolama. Mi ćemo nastaviti to da radimo u interesu vladavine prava i u korist ogromne većine građana koji žive u toj oblasti i poštuju zakon", navela je Misija.

Šef misije EU na Kosovu Gzavije de Marnjak ocenio je da je jutrošnji napad "bio kriminalni napad na misiju vladavine prava Evropske unije na Kosovu i kao takav je neprihvatljiv".

De Marnjak je napad nazvao "jasnim pokušajem zastrašivanja" i pozvao na smirenost.

"Nasilje ne može biti opcija. To nije način na koji se rešavaju problemi. Pravi put je dijalog i posvećenost rešavanju spornih pitanja", rekao je De Marnjak.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво