Читај ми!

SNS podržava malinare

Naprednjaci daju punu podršku zahtevima malinara i najoštrije osuđuju zloupotrebu policije i represivne mere primenjene protiv proizvođača tog voća, rečeno na konferenciji za novinare te stranke.

Srpska napredna stranka podržava zahteve malinara koji, nezadovoljni otkupnom cenom, već četvrti dan protestuju na barikadama u selima Virovo i Grdevići, nadomak Arilja, saopšteno je na konferenciji za novinare te stranke.

Član Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić rekao je da ta stranka daje punu podršku legitimnom, ustavom i zakonima zagarantovanom pravu malinara da na miran i demokratski način protestuju i osuđuje bilo kakvu vrstu nasilja prema njima.

Đurić je ocenio da se u prethodnom periodu pokazalo da Vlada Srbije ne mari za interese poljoprivrednika, ni malinara, iako stalno ističe da je poljoprivreda jedan od strateških pravaca razvoja zemlje.

"Zato ne čudi što su malinari ove godine doživeli sudbinu ostalih srpskih poljoprivrednika, koji već godinama jedva sastavljaju kraj sa krajem", rekao je Đurić.

Prema Đurićevim rečima, "nedopustivo je i apsolutno skandalozno nastojanje vlade da primenom represije onemogući i spreči malinare da dođu u Beograd" i mirnim okupljanjem iskažu protest protiv "katastrofalne" poljoprivredne politike.

"Ovakvo opasno ponašanje i zloupotreba policije ne ide u prilog dugoročnoj bezbednosnoj situaciji i odnosima građana i policije, jer se stvara nepotrebna tenzija i nepoverenje. Policija se primorava da radi nešto što nije njena nadležnost, a to je da pegla fleke neuspele vladine ekonomske politike i primenom represije sprečava građane da pokažu šta misle o njoj", rekao je Đurić.

Srpska napredna stranka podržava i radnike trikotaže "Raška" koji su došli u Beograd i zahtevaju ispunjenje svojih zahteva.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво