SRS: Ne dozvoliti rad "Al džaziri"

Radikali traže od RRA da ne dozvoli rad Televiziji "Al džazira", čiji je direktor za Balkan Goran Milić, pod uslovima pod kojima namerava da emituje program u Srbiji kada kupi Televiziju "Avala". Poznato je da Milić neprestano vodi antisrpsku kampanju, ocenjuje SRS.

Srpska radikalna stranka zatražila je od Republičke radiodifuzne agencije da ne dopusti rad Televiziji Al Džazira u Srbiji, ako kupi Televiziju Avala, zbog, kako navode, antisrpske kampanje koju vodi direktor te kuće za Balkan Goran Milić.

Član Predsedničkog kolegijuma SRS-a Vjerica Radeta rekla je da je nedopustivo da ta televizija bude u rukama Gorana Milića koji je direktor Al Džazire za Balkan.

"Poznato je da Milić neprestano vodi antisrpsku kampanju. Još je skandaloznije da je uslov za prijem novinara i voditelja na ovu televiziju da prihvataju da je Kosovo država", ocenila je Vjerica Radeta.

"Al Džazira propagira tvrdnju da je lažna država Kosovo republika", rekla je Vjerica Radeta na konferenciji za novinare.

Radeta je, takođe, kritikovala predlog Ujedinjenih regiona Srbije za Izmenu zakona o finansiranju lokalne samouprave i nazvala ga "još jednom prevarom na koju treba da nasednu građani Srbije".

Ona je ocenila da povećanje sredstava za lokalne samouprave, prema predlogu Mlađana Dinkića, neće doneti ništa građanima Srbije, jer će tim sredstvima raspolagati lokalni lideri stranaka na vlasti.

broj komentara 0 pošalji komentar