Читај ми!

Ko je kriv za nerede?

Pošto je Srpska radikalna stranka optužila za incidente na mitingu podrške Ratku Mladiću šefa kabineta predsednika Srbije Miodraga Rakića i zamenika šefa SNS-a Aleksandra Vučića, i Rakić i naprednjaci odbacuju optužbe.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i šef kabineta predsednika Srbije Miodrag Rakić odbacili su optužbe Srpske radikalne stranke da su organizovali incidente do kojih je došlo na mitingu SRS-a u znak podrške Ratku Mladiću.

Radikali su naveli da ih čudi što je MUP ubrzo pustio svih 130 osoba koje su tada privedene, kao i što, ni 10 dana posle mitinga, nema informacija o tome ko je organizator incidenata.

"One koji su lomili semafore, bacali cigle i kamenje - organizovali su Rakić i Vučić", rekao je poslanik SRS-a Boris Aleksić, koji tvrdi da se Rakić i Vučić znaju od ranije, i da su se viđali u Sheveninegnu. Aleksić je naveo da je Rakić poznat po saradnji sa pripadnicima stranih službi, a Vučić po ranijim izgredima.

Prema rečima Aleksića, miting podrške Mladiću bio je miran oko sat vremena, a posle toga je usledio signal grupi ubačenih ljudi, koji su počeli da lome autobusku stanicu preko puta Doma Narodne skupštine.

"Napali su čak i poslanika SRS-a. Tražimo da se ispitaju detalji o tome i da vidimo koga su to organizovali Vučić i Rakić, a ne da optužuju onako podmuklo patriotske organizacije", navodi Aleksić.

Vučić je izjavio da su optužbe radikala "sračunate neistine" i zatražio da ga tim povodom ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednik Srbije pozovu na informativni razgovor

"Spreman sam da idem u zatvor ako su u stanju da dokažu bilo kakvu vezu između mene i onih koji su pravili nerede", rekao je Vučić

U MUP-u ne žele da komentarišu pitanje radikala zašto nadležni organi nisu obelodanili pozadinu incidenta i zašto su odmah pušteni svi pritvoreni.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара