Читај ми!

Nikolić odlučuje na Uskrs

Lider naprednjaka rekao da će odluku o tome da li će prekinuti štrajk glađu doneti na Uskrs. Poziv Nikoliću da prekine štrajk uputilo Predsedništvo SNS-a i evropski komesar Štefan File. Pristalice naprednjaka okupile su se večeras ispred Beogradskog kliničko-bolničkog centra, gde je smešten Nikolić.

Posle poziva Predsedništva SNS-a da prekine štrajk glađu, lider te stranke Tomislav Nikolić izjavio je da će odluku o prekidu štrajka doneti na Uskrs, 24. aprila. Nikolić je, takođe, poručio da njegova stranka neće napraviti nijedan gest kojim bi na silu izazvala izbore.

"Pritisak je veliki, ali još nisam odlučio šta ću. Ionako je post u toku. Za Uskrs će se videti da li ću ja biti jedini Srbin koji ne jede uskršnja jaja", rekao je Nikolić novinarima u Beogradskom kliničko-bolničkom centru.

Komentarišući poruku komesara Evropske unije za proširenje Štefana Filea da je potrebno da se uključi u institucije i uspostavi dijalog, on je rekao da naprednjaci nisu nikad izašli iz okvira institucionalne borbe, a da je on proteklih dana vodio dijalog sam sa sobom.

File je poručio da evropska integracija Srbije ne može biti uspešna bez pune posvećenosti Vlade, opozicije i civilnog društva.

"Dok u potpunosti poštujem Vaše lične odluke, pozivam Vas da nastavite politički dijalog u okviru postojećih institucija i da pronađete kompromise", navodi se u pismu evropskog komesara.

Govoreći o dijalogu sa vlašću, Nikolić je rekao da ga je predsednik Tadić posetio, ali da to, kako je rekao, nije bio dijalog, "jer iz dijaloga izlaze rezultati".

Nikolić je poručio da SNS "nastavlja svoju borbu na isti način" i pozvao opozicione stranke koje žele promenu vlasti da se okupe oko naprednjaka.

"Mi smo sve svoje rekli i oni su sve svoje rekli. Biće izbora kad tad", rekao je Nikolić i dodao da, zbog svega što se dešavalo proteklih dana, više niko neće moći da kaže da će naprednjaci posle izbora stupiti u savez sa demokratama.

Nikolić je naveo da je proteklih dana "mnogo razmišljao i zaključio da nije izgubio ništa osim kilograma".

Okupljanje pristalica SNS-a ispred bolnice

Predsedništvo SNS je ranije danas zatražilo od Nikolića da prekine štrajk glađu.

"Otpor režimu pružaćemo svakog dana i na svakom mestu, demokratski i civilizovano. Promene u Srbiji više niko ne može da zaustavi", rekao je zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić, posle sastanka Predsedništva, i dodao da je, prema njegovom mišljenju, režim pokazao bahatost i osionost i da se plaši izbora.

Vučić je rekao i da je opšti politički interes i interes cele Srbije da lider SNS-a, kao aktivan i zdrav lider, nastavi svoju političku borbu do konačnog sloma "režima Borisa Tadića".

"Naš cilj je da Nikolić izađe iz bolnice, a oni neka raspisuju izbore kad hoće. Pobedićemo ih sa razlikom od 15 odsto i više", rekao je Vučić.

Član konzilijuma koji brine o Nikoliću, Ljubomir Ilić, izjavio je danas da je zdravstveno stanje lidera naprednjaka stabilno i da on povremeno uzima tečnost. Ilić je naveo da se Nikoliću tečnost i dalje nadoknađuje i intravenskim putem.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво