Читај ми!

DS: Nikolićev štrajk je lični čin

Predsednik Izvršnog odbora DS-a Marko Đurišić očekuje da Tomislav Nikolić okonča štrajk glađu i vrati se prihvatljivim oblicima partijske borbe. Nikolićev štrajk je lična odluka, koja ne zavisi ni od predsednika Tadića, ni od DS-a, naveo je Đurić.

Odluka Tomislava Nikolića da štrajkuje glađu i žeđu je njegova lična odluka i njegov lični čin koji ne zavisi ni od predsednika Tadića, ni od DS-a i kao takvog ga treba i posmatrati, rekao je predsednik Izvršnog odbora DS-a Marko Đurišić.

Đurić je izjavio da očekuje od Tomislava Nikolića da okonča svoj štrajk i vrati se evropskim i demokratski prihvatljivim oblicima stranačke borbe.

On je naveo da taj stav "potvrđuje Nikolićev zamenik Vučić koji kaže da je to njegov lični čin i da ni on ni niko drugi nije uspeo da ga odgovori".

"Štrajk Tomislava Nikolića ne predstavlja nikakvu borbu protiv nekakvog režima u kome su opoziciji oduzeta druga sredstva borbe, nego lična odluka da se u demokratskom društvu izbori traže na vaninstitucionalni način", istakao je Đurišić.

Đurić je naveo da je svako poređenje sa devedesetim godinama i sa uslovima u kojima je opozicija tada delovala, kao i sa pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem netačno i krajnje neukusno.

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić od subote štrajkuje glađu i žeđu. On se nalazi u privatnom Kliničko-bolničkom centru Beograda i prema izjavama lekara njegovo zdravstveno stanje je veoma zabrinjavajuće.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи