Читај ми!

Protest SNS-a

Pristalice SNS-a protestovale ispred Radio-televizije Srbije, nezadovoljne načinom izveštavanja o štrajku glađu i žeđu lidera te partije, Tomislava Nikolića. Drugi čovek SNS-a, Aleksandar Vučić pozvao Nikolića da "još jednom razmisli" o štrajku, jer je već "pokazao koliko voli Srbiju". Novi veliki protest u Beogradu moguć posle Uskrsa.

Ispred zgrade Radio-televizije Srbije u Beogradu protestovale su pristalice SNS-a, zbog, kako su naveli, neobjektivnog izveštavanja RTS-a o štrajku glađu i žeđu lidera naprednjaka Tomislava Nikolića.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić optužio je RTS da "u poslednja tri dana vodi monstruoznu kampanju laži protiv Tomislava Nikolića". To je, tvrdi Vučić, "naredio Boris Tadić".

"Tomislav Nikolić je pokazao koliko voli Srbiju i svojom ljubavlju ih je već pobedio, pa ga molim da još jednom razmisli... A oni kad god raspišu izbore, pobedićemo ih", poručio je Vučić.

Zamenik predsednika SNS-a tvrdi da je vlast uništila Srbiju, u čemu su joj "pomogle tri udarne pesnice režima - RTS, Blic i B92".

Lider Nove Srbije Velimir Ilić pozvao je okupljene da podrže Tomislava Nikolića, navodeći da se "vlast plaši da raspiše izbore, jer nema čime da izađe pred narod".

"Ova vlast nas nikad neće uvesti u EU. Neće nas Evropa sa ovoliko lopovluka, ovoliko gladnih, sa ovakvom reformom sudstva", rekao je Ilić koji je, poput Vučića, optužio RTS da "ne izveštava o protestima koji se održavaju u gradovima širom Srbije i prikazuje samo po nekoliko stotina okupljenih ljudi".

"Neki su bombardovali ovu televiziju. Neki su je rušili i palili. Mi smo gospoda, mi smo Srbi, mi samo hoćemo istinu o teškom životu građana u Srbiji i o korupciji u Vladi", rekao je potpredsednik SNS-a Borislav Pelević.

Na protestu su govorili još i Milanka Karić iz Pokreta "Snaga Srbije", lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, novinar Željko Cvijanović i legendarni golman vaterpolo reprezentacije Milorad Krivokapić. 

"Ukoliko pre Vaskrsa Toma Nikolić ne napusti bolnicu, pozvaćemo celu Srbiju u centar Beograda, a onda ćemo da radimo sve ono što je govorio Zoran Đinđić, pa da vidimo kako će to da kritikuju", rekao je Vučić na kraju protesta.

Vučić je ocenio da je na skupu bilo osam hiljada ljudi, dok je procena policije da se ispred RTS-a okupilo oko 2.100 pristalica SNS-a.

Tokom protesta izveden je performans nazvan "Gnevnik", kojim su naprednjaci prikazali svoju verziju vesti koja, kako tvrde, odražava realno stanje u Srbiji.

Okupljeni su nosili majice sa natpisima "Dajem život za bolju Srbiju" i "Napred do izbora", kao i pištaljke i vuvuzele. Protest je organizovala Omladina SNS.

Zgradu RTS-a su čuvale jake policijske snage, a saobraćaj u Takovskoj ulici je, tokom protesta, bio obustavljen.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво