Novi rok SNS-a

Izbori 18. decembra, poslednji ustupak naprednjaka, kaže Tomislav Nikolić. Iz vlasti poručuju da to u ovom trenutku nije u interesu građana Srbije. Demokratska stranka ocenjuje da Nikolićeve izjave o datumu izbora sadrže pretnju rušenja pravnog poretka, jer je zakonom propisano ko i kako raspisuje izbore.

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić još jednom je postavio rok za raspisivanje izbora, ovog puta 18. decembar, jer će početkom oktobra Evropska komisija dati preporuku da Srbija dobije status kandidata za Evropsku uniju.

"Hajde da kažemo da je taj 18. decembar 2011. poslednji ustupak Srpske napredne stranke i da ukoliko nema razumevanja šta je Srbiji potrebno, više nemamo šta da razgovaramo. Onda ćemo morati to da rešimo na drugi način", rekao je Nikolić.

Iz vlasti poručuju da to u ovom trenutku nije u interesu građana Srbije.

Predsednica poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija kaže da svi oni koji sada postavljaju pitanje izbora, to rade iz uskostranačkih interesa, koji nisu interesi građana Srbije.

"Ono što je sada zaista važno jeste da se skoncentrišmo na šansu koju Srbija ima, da stekne status kandidata. Nadamo se i želimo utvrđivanje datuma odpočinjanja pregovora, da ne prokockamo ogromnu šansu", rekla je Kolundžija.

DS: Pretnja rušenjem poretka

Demokratska stranka saopštila je da poslednje izjave Tomislava Nikolića, kojima najavljuje da će, bez obzira na zakon, odrediti datum izbora, u sebi sadrže pretnju rušenja pravnog poretka, jer je zakonom propisano ko i kako raspisuje izbore. 

"Preuzimanje vlasti na protivpravni način je nespojivo sa idejom demokratije, a naročito sa zalaganjem za evropsko društvo. Biti proevropska stranka znači poštovati zakon, parlamentalnu većinu i interes zemlje", istakla je DS u saopštenju.

Uprkos stalnim deklarativnim zalaganjima za mirne i demokratske proteste, Nikolić i Aleksandar Vučić, ukazala je DS, svakodnevno šalju poruke sa elementima prikrivenog ili otvorenog nasilja.

"Očigledno je da njihova parlamentarna borba ne daje rezultat, jer ih ne podržavaju ni same opozicione stranke. Nikolić i Vučić se okreću staroj terminologiji iz vremena savezništva sa Vojislavom Šešeljem", navedeno je u saopštenju.

Demokratska stranka "izražava zabrinutost zbog ovakvih najava, a na građanima je da procene koliko je takva politika opasna i gde može da odvede zemlju".

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво