Cilj SPS-a 20 odsto glasova

Vanrednih parlamentarnih izbora neće biti, rekao šef poslaničke grupe SPS-JS u Skupštini, Branko Ružić. Cilj socijalista je da na sledećim parlamentarnim izborima osvoje 20 odsto glasova birača, rekao je Ružić.

Šef poslaničke grupe SPS-JS u Skupštini Srbije, Branko Ružić, uveren je da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora koje traži Srpska napredna stranka. Prema Ružićevom mišljenju, zahtevi naprednjaka su marketinške prirode.

"Uveren sam da vanrednih parlamentarnih izbora, koje bi Srpska napredna stranka izazvala, neće biti", kazao je Ružić Tanjugu, dodajući da bi trebalo da odgovor na zahteve naprednjaka daju predsednik Boris Tadić i premijer Mirko Cvetković, jer su njima i bili upućeni.

Prema mišljenju šefa poslaničke grupe SPS-JS, Boris Tadić i predsednik SNS-a Tomislav Nikolić trebalo bi da imaju zdravu i dinamičnu komunikaciju u vezi sa važnim državnim pitanjima, jer se radi o predsednicima dve trenutno najveće političke opcije u Srbiji.

Kad je reč o situaciji u medijima, Ružić je kazao da se o tome može razgovarati, ali da se zastupljenost političkih opcija u medijima, bilo da se radi o javnom servisu, nacionalnoj agenciji ili regionalnoj stanici, ne može meriti isključivo po guberu određene političke opcije.

"Takav pristup je pojednostavljen i ne rađa nikakav sadržajan i kvalitetan efekat", poručio je Ružić, koji je i predsednik Izvršnog odbora SPS-a.

Ružić: Prodaja "Telekoma" opravdana

Osvrćući se na ekonomska pitanja, Ružić je rekao da je najavljena prodaja "Telekoma Srbije" opravdana, ako bude tržišno orijentisana i ukoliko se sredstva od prodaje paketa akcija investiraju u realizaciju strateških projekata, od kojih će celo društvo imati koristi.

Prema njegovom mišljenju, dobro je što se, i u vreme ekonomske krize, veliki broj relevantnih stranih kompanija interesuje za kupovinu akcija "Telekoma", a jedino se ne sme ići ispod tržišne cene.

"Najvažnije je da se ta sredstva, ako do privatizacije dođe, ne iskoriste za kupovinu socijalnog mira, jer to bi bila greška, a ostalo je opravdano", smatra Ružić.

Podsetio je da je prvi paket akcija te kompanije bio prodat, u vreme dok je SPS bio na vlasti, i da je veliki deo tog novca bio kanalisan prema podizanju proizvodnje i realizaciji projekata u privrednim subjektima širom Srbije.

Takav pristup mogao bi, kako je rekao, i sada da se primeni.

Kongres podmlađuje SPS

Predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije, Branko Ružić izjavio je da je cilj socijalista da na sledećim parlamentarnim izborima osvoje 20 odsto glasova birača.

Ružić je rekao da će se stranka verovatno zahvaliti onima koji baštine ideje iz poslednje decenije prošlog veka i da će SPS, posle kongresa koji je zakazan za 11. decembar, izaći podmlađena i jasno profilisana kao partija moderne levice.

Prema njegovim rečima, podmlađivanje stranke je prirodan evolutivan proces, jer se u novom vremenu traže novi promoteri politike, a to očekuju i članovi partije i građani Srbije.

Naglasio je da na kongresu pitanje kadrova neće biti prioritetno, jer je rukovodstvo socijalista pokazalo da funkcioniše kao jedan i da svi rade na realizaciji programa partije.

Delegati će birati predsednika SPS-a, Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor, kao i Glavni odbor stranke. Posle toga, Glavni odbor odlučivaće o potpredsednicima, na izboru predsednika Izvršnog odbora i članova Predsedništva.

Ružić je objasnio da su tokom novembra održane opštinske i gradske konferencije, na kojima se članstvo opredeljuje i za delegate, kojih će biti više od 2.400, a potom i za oko 300 kandidata za članove Glavnog odbora.

Uslov za kandidaturu za predsednika stranke jeste da ga podrži 20 opštinskih i gradskih konferencija, naveo je Ružić.

Socijalisti će na kongresu doneti novi program i Statut, koji će biti podudarni sa programima modernih partija levice, socijaldemokratske i socijalističke orijentacije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво