Bitna uloga UNMIK-a u dijalogu

U dijalogu Beograda i Prištine, uloga UN i UNMIK-a veoma je bitna, jer su to jedine organizacije koje su prihvatljive za obe strane, istakao državni sekretar Oliver Ivanović, u razgovoru sa šefom UNMIK-a Lambertom Zanijerom. Situacija na severu Kosova mirna, ocenili Ivanović i Zanijer.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, Oliver Ivanović izjavio je da je uloga UN i UNMIK-a u dijalogu Beograda i Prištine veoma bitna, jer su to jedine organizacije ,koje su prihvatljive za obe strane, i kao takve su nezamenljive po svim pitanjima koja su još nerešena.

Dijalog smatramo jedinim načinom, kako se ti problemi mogu rešiti i sa velikom nadom očekujemo početak pregovora, rekao je Ivanović, posle razgovora sa šefom UNMIK-a Lamberom Zanijerom, u severnom delu Kosovske Mitrovice.

U ovakvoj situaciji dijalog je neophodno potreban zbog rešavanja svakodnevnih pitanja običnih ljudi, rekao je Ivanović.

Ivanović i Zanijer su istakli da je situacija na severu Kosova mirna i stabilna i izrazili nadu da će vrlo brzo početi dijalog Beograda i Prištine, saopštila je kancelarija Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

Zanijer je rekao da će sa posebnom pažnjom pratiti pripreme oko početka dijaloga da bi u svom redovnom izveštaju, u januaru, opisao stanje na Kosovu i Metohiji.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи