DSS: Neophodan referendum o NATO-u

Ulaskom u NATO bez referenduma krši se Deklaracija o vojnoj neutralnosti, izjavio portparol DSS-a, Petar Petković. Time se ponižava srpski narod koji nije zaboravio 1999. godinu, kaže Petković.

Portparol DSS-a, Petar Petković izjavio je da Srbija ne može da razmatra ulazak u NATO bez referenduma, jer se tako krše prava građana na odlučivanje o važnim pitanjima i Deklaracija o vojnoj neutralnosti Srbije.

Petković je osudio izjave pojedinih ministara, a posebno stav ministra odbrane Dragana Šutanovca, da Srbija treba da se priključi NATO-u bez referenduma.

"Takvim izjavama ponižava se narod, koji je jedini ovlašćen da odlučuje o ulasku u NATO. Najoštrije se krši Deklaracija o vojnoj neutralnosti, koju je Skupština Srbije usvojila, u decembru 2007. godine", dodao je Petković.

Podsetivši da je na nedavno održanom samitu NATO-a u Lisabonu pozdravljena spremnost Srbije da se priključi toj vojnoj organizaciji, portparol DSS-a ocenio je da neko, u ime naroda i države, tajno daje garancije da će se Srbija priključiti paktu.

Prema njegovim rečima, ministri takvim izjavama pokušavaju da se dodvore zapadnim zvaničnicima, umesto da štite prava naroda i zastupaju stav o vojnoj neutralnosti.

"Izjave ministara o ulasku u NATO su pusti snovi, jer narod najbolje zna šta je dobro i još se seća šta mu je 1999. godine uradila ta vojna organizacija", rekao je Petrović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се