Podrška Namibije

Namibija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, rekao šef srpske diplomatije Vuk Jeremić posle razgovora sa namibijskim zvaničnicima. Razmatrane i mogućnosti za ekonomsku saradnju dve zemlje.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rezgovarao je u Vindhuku sa najvišim zvaničnicima Namibije koji su mu preneli da ta država neće priznati jednostrano proglašenu nezavinost Kosova.

"Stav Namibije o Kosovu je jasan, čvrst, nepromenljiv. Namibija nije priznala Kosovo, niti će ga ikada priznati", naglasio je Jeremić.

Jeremić je rekao da će Namibija nastaviti da diplomatski podržava Srbiju u svim međunaronim forumima i debatama u kojima Beograd nastavlja diplomatsku borbu za Kosovo.

Ministar spoljnih poslova Utoni Nujoma kaže da je najvažnija stvar  da se nastaviti traganje za mirnim rešenjem za problem Kosova. Nujoma smatra da treba tražiti mogućnosti za pomirenje među nacijama na Balkanu.

On je ocenio da su u Vindhuku potvrđene snažne prijateljske veze dve zemlje i istakao da će u budućnosti saradnja biti proširena, posebno u oblastima poljoprivrede, farmacije i odbrambene industrije.

Potencijal za saradnju je veliki, rekao je Jeremić, i najavio da će u narednih nekoliko nedelja Beograd posetiti namibijski ministar odbrane, general major Čarls Dikson Namoloh.

Beograd i Vundhuk imaju dugogodišnje, tradicionalne prijateljske veze, koje potiču još iz vremena bivše Jugoslavije.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво