SNS: Glasanje u UN presudno za Srbiju

Vlada treba da saopšti koje će članice UN podržati rezoluciju o Kosovu, izjavio Funkcioner SNS Marko Đurić. Ishod glasanja u UN presudan za sudbinu Srba na Kosovu i ugled Srbije, ocenio Đurić.

Funkcioner Srpske napredne stranke Marko Đurić izjavio je da Vlada treba da saopšti koje će članice Ujedinjenih nacija podržati rezoluciju o Kosovu koju je predložila Srbija.

"Očekujemo da dobijemo odgovor o tome dokle se stiglo u pregovorima oko sadržine te rezolucije i da li je tekst koji je javnost videla, istovetan sa onim o kojem će se izjašnjavati Generalna skupština UN", rekao je Đurić na konferenciji za novinare.

Dodao je da građani još nemaju informacije o tome šta se dešava u Njujorku, iako je, kako je ocenio, glasanje u UN presudno i od njegovog ishoda zavise sudbina Srba na Kosovu, ugled Srbije i njen spoljnopolitički položaj.

"Nismo dobili jasan odgovor na pitanje ko će u Generalnoj skupštini UN podržati rezoluciju koju predlaže Srbija, a to je izuzetno značajno jer naša spoljnopolitička inicijativa više ne leži na terenu međunarodnog prava, nego na terenu politike", ocenio je Đurić.

Đurić je naglasio da Srbija neće imati dobru i zaokruženu politiku prema Kosovu sve dok se spoljnopolitička inicijativa ne uskladi sa aktivnostima na unutrašnjem planu koje će olakšati opstanak Srba na Kosovu.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи