LDP traži sednicu parlamenta o ekonomiji

Potrebno održavanje hitne sednice Skupštine Srbije, na kojoj bi bio dogovoren paket mera koje bi mogle da stabilizuju ekonomsku i socijalnu situaciju, domaću valutu i relaksiraju ogroman pritisak na budžet, saopštio LDP.

Liberalno-demokratska partija ponovo je zatražila održavanje hitne sednice Skupštine Srbije, na kojoj bi bio dogovoren paket mera koje bi mogle da stabilizuju ekonomsku i socijalnu situaciju, domaću valutu i relaksiraju ogorman pritisak na budžet.

LDP je, u saopštenju, navela da je spremna da na toj sednici vladi ponudi koncept "nove ekonomije", koji bi podršku za stabilizaciju ekonomije i javnih finansija pronašao u intenzivnoj političkoj saradnji sa regionom, Evropskom unijom i SAD.

To bi, kako tvrdi ta stranka, otvorilo vrata rastu izvoza, povlačenju države iz mnogih oblasti ekonomije, promeni poreskog sistema, snižavanju poreza i doprinosa na zarade i ublažavanju ogromnih pritisaka na poslovni sektor i srednju klasu, koji su u uslovima krize i "katastrofalne ekonomske politike vlade" najviše ugroženi.

LDP ukazuje da dinar najviše slabi u Evropi i to u trenutku kada je u drugim zemljama očigledan trend izlaska iz krize i konsolidacija nacionalnih ekonomija, ali i na neodrživo stanje budžeta, na čije je popunjavanje Srbija potrošila nekoliko stotina miliona evra kredita, prvobitno određenih za razvojne projekte i evropske reforme.

"Sve to je rezultat odbijanja vlade da dve godine dođe pred parlament, izloži svoju viziju reforme države i ekonomije i potraži podršku koja bi bila dublja i solidnija od medijske manipulacije navodnim uspesima vlade", smatra LDP.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво