Redžepi šalje specijalce preko Ibra

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi najavio da će “uspostaviti red” u Kosovskoj Mitrovici, kao i da će radi ostvarivanja tog cilja poslati specijalne policijske jedinice u severni, srpski deo grada.

Redžepi je dnevniku Koha ditore rekao da kosovska policija ima potpisan sporazum sa Euleksom da na sever Kosova budu poslate specijalne snage kosovske policije za operativnu zaštitu.

"U okviru specijalne jedinice ima i srpskih policajaca. Biće poslati tamo da reaguju, da se ne bi pomislilo da su te jedinice protiv srpske zajednice. Zadatak će im biti da pomognu u uspostavljanju reda i zakona i ukoliko se ukaže potreba za njihovom pomoći, imaće pravo da idu do Leposavića, do granice", rekao je Redžepi i obećao da će uspostaviti red i u Mitrovici.

Najava nekadašnjeg premijera Kosova i gradonačlenika južnog dela Mitrovice usledila je svega dva dana pošto su članice Saveta bezbednosti UN, na vanrednoj sednici posvećenoj stanju na severu Kosova, pozvale sve strane da se uzdrže od provokativnih akcija.

Sednica najmoćnijeg tela svetske organizacije sazvana je posle serije incidenata u kojima je jedna osoba poginula, a više od deset ranjeno, uključujući i funkcionera Samostalno liberalne stranke i poslanika u Skupštini Kosova Petra Miletića.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво