Redžepi šalje specijalce preko Ibra

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi najavio da će “uspostaviti red” u Kosovskoj Mitrovici, kao i da će radi ostvarivanja tog cilja poslati specijalne policijske jedinice u severni, srpski deo grada.

Redžepi je dnevniku Koha ditore rekao da kosovska policija ima potpisan sporazum sa Euleksom da na sever Kosova budu poslate specijalne snage kosovske policije za operativnu zaštitu.

"U okviru specijalne jedinice ima i srpskih policajaca. Biće poslati tamo da reaguju, da se ne bi pomislilo da su te jedinice protiv srpske zajednice. Zadatak će im biti da pomognu u uspostavljanju reda i zakona i ukoliko se ukaže potreba za njihovom pomoći, imaće pravo da idu do Leposavića, do granice", rekao je Redžepi i obećao da će uspostaviti red i u Mitrovici.

Najava nekadašnjeg premijera Kosova i gradonačlenika južnog dela Mitrovice usledila je svega dva dana pošto su članice Saveta bezbednosti UN, na vanrednoj sednici posvećenoj stanju na severu Kosova, pozvale sve strane da se uzdrže od provokativnih akcija.

Sednica najmoćnijeg tela svetske organizacije sazvana je posle serije incidenata u kojima je jedna osoba poginula, a više od deset ranjeno, uključujući i funkcionera Samostalno liberalne stranke i poslanika u Skupštini Kosova Petra Miletića.

 

broj komentara 6 pošalji komentar
(subota, 10. jul 2010, 05:01) - anonymous [neregistrovani]

...

sačuvaj Bože!!!

(petak, 09. jul 2010, 16:45) - anonymous [neregistrovani]

komentar

Ne verujem da ce se to pokusati.

(petak, 09. jul 2010, 14:13) - anonymous [neregistrovani]

Inace, protiv koga je to?

Ako nije protiv Srba upereno, onda je verovatno protiv Albanaca koji se ne bune dovoljno na severnoj strani Ibra.

(petak, 09. jul 2010, 13:41) - anonymous [neregistrovani]

Poštovani Bajrame Redžepi

Mir i stabilnost na bilo kom delu Kosmeta ne postiže se Milicijom, nego zakonom, jednakim za sve građane. Ne plašite mečku rešetom. Vi ste glavni podstrekač nemira. Fotografija Vaša govori kolko ste zli. Hvala bogu što i svi Albanci nisu kao Vi.Bajrame, oteto je prokleto!

(petak, 09. jul 2010, 13:11) - sami [neregistrovani]

nego sta

jedino pravo resenje je da se pojaca prisustvo policije na severu kosova Policija ima u svoje redove policajce koji igraju dvostruku igru i koji se moraju sto pre najuriti iz sluzbe jer su oni krivci za sadasnje stanje .sve paralelne strukture treba da se ugase i bice mira u tom delu kosova.

(petak, 09. jul 2010, 12:43) - anonymous [neregistrovani]

Redžepi

Redžepi doliva ulje na vatru kako bi isprovocirao incidente pred odluku međunarodnog suda pravde a koja očigledno ne ide u prilog albanskim separatistima, teroristima i njihovim pomagačima u EU. Nadam se da državno rukovodstvo Srbije i državna bezbednost znaju kako se postupa u ovakvim trenutcima i sa ovakvim sojem ljudi.