Svedoci o napadu na Miletića

Policija uzela izjave šest svedoka jučerašnjeg neuspelog atentata na funkcionera Samostalne liberalne stranke u Skupštini Kosova Petra Miletića. Zdravstveno stanje Miletića stabilno.

Situacija u severnom delu Kosovske Mitrovice je mirna, posle incidenta u kojem je, u tom gradu, teško povređen poslanik Skupštine Kosova i funkcioner Samostalne liberalne stranke Petar Miletić.

Regionalni predstavnik za odnose s javnošću Besim Hoti izjavio je Tanjugu da je policija uzela šest izjava svedoka jučerašnjeg neuspelog pokušaja atentata na Miletića i da će, posle oporavka, obaviti razgovor sa njim.

Hoti je demantovao pisanje pojedinih dnevnih novina iz Prištine da je "mlađa osoba srpske nacionalnosti osumnjičena za napad na Miletića".

Miletić, koji se oporavlja na odeljenju intenzivne nege u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, izjavio je da mu je teško da poveruje da je neko pucao u njega zato što pripada nekoj drugoj političkoj opciji ili zato što učestvuje u radu kosovskog parlamenta.

Prema njegovim rečima, bio je svestan da je riskantno da prihvati poslaničko mesto u Skuštini Kosova, ali, kako je naveo, nije znao da time rizikuje život.

"Hteo sam da preuzmem taj rizik jer sam mislio da se u kosovskim institucijama nešto korisno može uraditi za Srbe. To je bio jedan od mojih osnovnih razloga zašto sam to prihvatio. Mogao sam da živim i bez toga, ali sam mislio da ima svrhe biti tamo. Na žalost, neko misli da nema svrhe i ne samo da nema svrhe, nego da treba sprečiti i fizički onoga ko to radi", rekao je Miletić.

Komentarišući da li strepi da nasilje na severu može da eskalira ili veruje da ono može da se spreči, Miletić je rekao da na Kosovu nikada niko ne može biti siguran da će situacija biti stabilna, jer situacija može da se preokrene u roku od 24 sata.

Kako je istako, on nema zvaničnih kontakta sa predstavnicima vlasti u Beogradu, ali da privatno sarađuje sa nekima od njih koje je još upoznao dok je radio kao novinar.

Miletić je ranjen juče ujutro, u blizini stana u kojem živi u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada je na njega pucano iz vatrenog oružja. Tom prilikom, zadobio je prostrelne povrede obe natkolenice.

To je drugi ozbiljniji incident u Kosovskoj Mitrovici koji se dogodio u poslednjih nekoliko dana.

Prošlog petka su, za sada nepoznati počinioci, aktivirali bombu u naselju Bošnjačka mahala, gde je nekoliko stotina Srba protestovalo, povodom otvaranja Kancelarije vlade Kosova u severnom delu Mitrovice.  U tom napadu jedna osoba je izgubila život, a 11 je povređeno.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 06. jul 2010, 20:17) - anonymous [neregistrovani]

nalogodavci...

Nalogodavci i izvrsioci su albanci! Time zele da pokazu kako su srbi terosristi pa eto da je izjednaceno sa ubistvom lekara na mirnom protestu!

(utorak, 06. jul 2010, 18:59) - anonymous [neregistrovani]

masisan

Taj Miletic nije u vladi Kosova zbog srba na Kosovu vec licnih interesa.

(utorak, 06. jul 2010, 18:48) - anonymous [neregistrovani]

ko je nalogodavac

kad znate ko je nalogodavac zasto to ne kazete pa da svi znamo

(utorak, 06. jul 2010, 18:47) - anonymous [neregistrovani]

ko je nalogodavac

pa kad znas ko je nakogodavac sto ne kazes

(utorak, 06. jul 2010, 16:09) - anonymous [neregistrovani]

Uzas!

Kao sto vec godinama govorim, problemi na Kosovu se resavaju tako sto novi uzasi smenjuju stare. Ko sad prica o telefonima, signala srpskih operatera nema i dalje iako je Vlada obecala da ce reagovati hitno. Sad kao znaju ko je pucao na Miletica. Pa, on je tu najmanje bitan. Vazno je ko mu je naredbodavac, mada je i to jasno, samo nikada nece biti objavljeno, kao ni do sada. A, onda ce, nazalost, uslediti novi uzas!