KPS istražuje napad u Kosovskoj Mitrovici

Tri dana nakon bombaškog napada u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Kosovske Mitrovice, u kojem je poginuo lekar Mesud Džeković, a ranjeno 11 osoba, počinioci nisu uhapšeni. Kfor jedini može da zavede red, rekao ministar za KiM Goran Bogdanović.

Kosovska policijska služba (KPS) još nije uhapsila počinioce bombaškog napada, koji se dogodio u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Kosovske Mitrovici, u kojem je poginuo lekar Mesud Džeković, a ranjeno 11 osoba.

Zamenik direktora KPS-a Ergin Medić izjavio je da policija ima operativne informacije o mogućim osumnjičenima za bombaški napad, koji se dogodio u severnom delu Kosovske Mitrovice, ali da se istraga o ubistvu nastavlja.

"Do sada je obavljeno šest inormativnih razgovora, sa šest osoba potencijalno osumnjičenih, ali nije bilo dovoljno dokaza da bi se odredilo policijsko zadržavanje.Takođe su obavljena dva pretresa u kojima je zaplenjena jedna ručna bomba", rekao je Medić.

Prema njegovim rečima, KPS je saslušao neke svedoke i povređene u napadu, a mesto događaja je obrađeno forenzički, nakon čega je utvrđeno koji tip eksplozivne naprave je korišćen u napadu.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović zahteva veće prisustvo Kfora koji, kako kaže, jedini može da zavede red.

"I dalje ćemo insistirati Kforu, Euleksu i UNMNIKU, kao i drugim organizacijama, pre svega od NATO da poveća bezbednost jer ne postoji druga oružana sila, koja može da garantuje bezbednost", rekao je Bogdanović.

Bogdanović je rekao da neće dozvoliti ni planirano otvaranje Okružnog suda, na čemu međunarodna zajednica insistira.

"Nećemo prihvatiti ni jednostrano otvaranje Suda, jer to ponovo dovodi do tenzija i sukoba, a do toga nikome nije stalo", naveo je Bogdanović.

Direktor bolnice u severnom delu Kosovske Mitrovice Milan Jakovljević izjavio je da je stabilno zdravstveno stanje pacijenata povređenih u bombaškom napadu.

"Pacijenti nisu životno ugroženi. Nalaze se na odeljenju ortopedije gde se leče. Svi imaju iste povrede od gelera, ali su zahvaćeni različiti delovi tela", rekao je Jakovljević i dodao da će za nekoliko dana pacijenti biti pušteni na kućno lečenje.

Situacija u delu Kosovske Mitrovice gde se nalazi Bošnjačka mahala je mirna ali napeta. Primetno je pojačano prisustvo pripadnika KPS-a.

Eksplozija se dogodila u petak ujutru tokom mirnog protesta Srba zbog namere privremenih institucija iz Prištine da u naselju Bošnjačka mahala otvore Centar za civilne usluge.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се