DSS: Simboličan gest EU

Ukoliko Evropska unija donese odluku o ratifikaciji SSP-a, to će biti simbolična odluka i "vetar u leđa" Vladi Srbije da izdrži ceo mandat, izjavio portparol DSS-a Petar Petković.

Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković rekao je na konferenciji za novinare, da ukoliko Evropska unija donese odluku o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, da će to biti simbolična odluka i "vetar u leđa" Vladi Srbije da izdrži ceo mandat.

Petković je istakao da će odluka Saveta ministara biti "simbolična", kao i što je pre dve godine bila odluka o potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koja je poslužila kao pomoć sadašnjoj vlasti.

Ova odluka bi sada, prema oceni Petkovića, trebalo da pomogne vlasti da izdrži ceo mandat.

Petković je rekao da DSS još nije donela odluku o učešću na vidovdanskom mitingu u Kruševcu, koji organizuju Srpska napredna stranka i Nova Srbija.

"Do 28. juna ima vremena i odluka će biti doneta na sednici predsedništva stranke", najavio je Petković.

Portparol DSS-a naglasio je da, pored toga što opozicija mora zajednički da deluje na raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, mora i da se dogovori i oko ključnih pitanja važnih za Srbiju, pre svega o odnosu prema Evropskoj uniji.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво