Kosovski boj u Kuršumliji

Ni tuča odbornika vlasti i opozicije na sednici Skupštine opštine Podujevo, izmeštene u Kuršumliju, nije omela ni jedne ni druge da danas dođu na posao i utrkuju se koja će, od dve strane, sesti na jednu stolicu.

Zbog tuče na sednici Skupštine Opštine Podujevo, koja je od 1999. izmeštena u Kuršumliju, odbornici vlasti i opozicije deo noći proveli su na ispitivanju u policijskoj stanici, ali to nije smetalo da danas na vreme dođu na posao, a da na stolice, oko kojih je još ranije izbio sukob, sednu čim ovaj drugi ustane.

Tuča je izbila u skupštinskoj sali tokom rasprave o smenjivanju rukovodstva i imenovanju novog.  U lokalnu policijsku stanicu privedeni su svi odbornici i kompletno opštinsko rukovodstvo.

Po nalogu Ministarstva za Kosovo i Metohiju, na sinoćnoj sednici trebalo je odlučiti koja je od dve suprotstavljene opštinske vlasti legalna.

Međutim, prilikom izglasavanja nepoverenja i izbora novog rukovodstva, došlo je do nesporazuma jer obe strane tvrde da druga ne poštuje skupštinsku proceduru.

Posle sukoba predsednik Skupštine Milovan Tončić rekao je  da je incident izbio kada je sa stola predsedavajućeg gurnuo papire na pod, te je došlo do koškanja između njega i Ivice Markovića koji predvodi novoizabrano opštinsko rukovodstvo.

"U tom trenutku je gospodin Marković preleteo preko celog stola i udario gospodina Anđelkovića, ne znam da li mu je ovaj uzvratio, ili je mahao rukom. Stvorila se gužva od desetak odbornika.", objašnjavao je Tončić.

"Odbornici su morali da priskoče u pomoć jer su mene udarali i predsednik Skupštine i predsednik Opštine. Pocepali su mi košulju i pokidali dugmad na njoj", rekao je Ivica Marković.

Tvrdi da mu Tončić prišao, odgurnuo sa stola papire predsedavajućeg, udario ga tašnom, kao i člana Presedništva, ada mu je u tome pomogao i Obren Anđelković.

Predsednik Opštine Obren Anđelković je rekao da su ga opozicioni odbornici tukli pesnicama čitavih pet minuta i da je nakon toga otišao da izvadi lekarsko uverenje.

"Svuda po telu imam podlive krvi, a gornja usna mi je isečena od udarca. Najpre su mi zavrnuli košulju na glavu, a potom su me tukli", rekao je Anđelković.

Novo rukovodstvo je po povratku iz policije, nastavilo sednicu. Tada su odbornici ponovo izglasali nepoverenje rukovodstvu na čelu sa predsednikom Opštine Obrenom Anđelkovićem. Potvrđeno je imenovanje novog rukovodstva, a novoizabrani predsednik Opštine je Ivica Marković.

Incident između dva rukovodstva se dogodio i pre više od mesec dana kada je novoizabrano rukovodstvo zauzelo kancelariju predsednika Opštine. Sukobili su se oko stolica u kancelariji.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво