Tuča na sednici SO Podujevo

Na sednici Skupštine Opštine Podujevo potukli se odbornici opozicije i vladajuće koalicije. Nekoliko osoba lakše povređeno. U policijsku stanicu u Kuršumliji privedeni svi odbornici i kompletno opštinsko rukovodstvo.

Na sednici Skupštine Opštine Podujevo, izmeštene u Kuršumliju, večeras je izbila tuča odbornika opozicije i vladajuće koalicije. Tuča je izbila u skupštinskoj sali tokom rasprave o smenjivanju rukovodstva i imenovanju novog. Nekoliko osoba je lakše povređeno, nakon čega su u policijsku stanicu u Kuršumliji privedeni svi odbornici i kompletno opštinsko rukovodstvo.

SO Podujevo je 1999. godine izmeštena u Kuršumliju. Po nalogu Ministarstva za Kosovo i Metohiju, na večerašnjoj sednici SO Podijevo trebalo je odlučiti koja je od dve suprotstavljene opštinske vlasti lagalna. Prilikom izglasavanja nepoverenja i izbora novog rukovodstva, došlo je do spora jer su obe strane tvrdile da druga ne poštuje skupštinsku proceduru.

Predsednik skupštine Milovan Tončić je rekao agenciji Beta da je incident izbio kada je sa stola predsedavajućeg gurnuo papire na pod, te je došlo do koškanja izmedju njega i Ivice Markovića koji predvodi novoizabrano opštinsko rukovodstvo.

"Bio sam revoltiran time što opozicioni odbornici nisu poštovali demokratsku procedure. Oborio sam papire sa stola, a predsedavajući Ivica Marković je fizički nasrnuo na predsednika Opštine Obrena Andjelkovića", kazao je Tončić.

On je kazao da su se potom potukla dva suprodstavljena rukovodstva i odbornici. Predsednik Opštine Obren Andjelković je rekao da su ga opozicioni odbornici tukli pesnicama čitavh pet minuta.

"Svuda po telu imam podlive krvi, a gornja usna mi je isečena od udarca. Najpre su mi zavrnuli košulju na glavu, a potom su me tukli", rekao je Anđelković i dodao da mu je ukazana lekarska pomoć u Domu zdravlja.

S druge strane, novoizabrani predsednik Opštine Ivica Marković je rekao da ga je prvo fizički napao predsednik skupštine Tončić.

"Odbornici su morali da priskoče u pomoć jer su mene udarali i predsednik Skupštine i predsednik Opštine. Pocepali su mi košulju i pokidali dugmad na njoj", rekao je Ivica Marković i dodao da je u tuči lakše povredjeno još nekoliko opozicionih odbornika.

Fizički sukob dve suprotstavljene strane u sali SO Kuršumlija je prekinut intervencijom policije. Zatim su svi odbornici, kao i dva suprotstavljena rukovodstva, privedeni u stanicu policije.

Odbornici su pre dva meseca izglasali nepoverenje celokupnom rukovodstvu na čelu s predsednikom Opštine Obrenom Anđelkovićem i imenovali novo rukovodstvo s novim predsednikom Opštine Ivicom Markovićem.

Incident između ova dva rukovodstva dogodio se i pre više od mesec dana kada je novoizabrano rukovodstvo zauzelo kancelariju predsednika Opštine. Sukobili su se oko stolica u njoj. Članovi oba rukovodstva nisu izlazili 24 časa iz te kancelarije.

Na večerašnjoj sednici SO Podujevo odbornici su ponovo izglasali nepoverenje rukovodstvu na čelu s Anđelkovićem i potvrdili imenovanje novog rukovodstva na čelu s Markovićem.

Ta dva rukovodstva i dalje ne priznaju jedno drugo, i najavljuju da će sutra svi doći na posao i ponovo zauzeti stolice u kancelariji predsednika Opštine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи