SNS: SSP dobitak za Srbiju

Najave Evropske komisije o početku ratifikacije SSP-a mogu biti samo na dobrobit svih građana Srbije, poručuju iz SNS-a. Srpska vlada nije položila ispit kada je u pitanju odnos prema evropskim integracijama, istakli naprednjaci.

Srpska napredna stranka pozdravila je najave Evropske komisije o početku ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i optužila Vladu Srbije da usporava put zemlje ka Evropskoj uniji.

Funkcioner SNS-a Marko Đurić rekao je da je Vlada najveći neprijatelj podrške građana evropskim integracijama, jer sve svoje štetne poteze krije iza evropske zastave i maskira ih navodnim evropskim zahtevima.

"Vlada, osim što je socijalno neodgovorna, usporava put Srbije ka EU i zato iz Beograda u svet odlazi slika neodgovornosti", rekao je Đurić na konferenciji za novinare.

Đurić je dodao je vlast u procesu evropskih integracija pokazala jedino pretvaranje, jer pravi odnos prema tom procesu nije u rečima i retorici, nego u konkretnim delima, a Vlada "nije položila ispit na konkretnim delima".

"Da li je u skladu sa evropskim integracijama da vlast u Srbiji ignoriše sve preporuke Evropske komisije o reformi pravosuđa i da se prema pismu predsednika Komisije Žozea Manuela Baroza upućenom državnim organima ophodi kao da je reč o privatnoj prepisci Baroza i ministarke pravde Snežane Malović", upitao je Đurić.

Đurić je rekao da je cilj mitinga SNS-a zakazanog za 28. jun u Kruševcu, obezbeđivanje ravnopravne političke utakmice na vanrednim parlamentarnim izborima za koje se, kako je rekao, vlast uveliko sprema, i dodao da je i Demokratska stranka Srbije dobrodošla na taj miting.

Funkcioner SNS-a Nikola Selaković upitao je da li je u skladu sa evropskim integracijama narastajuća korupcija sa kojom vlast "ne želi da se obračuna", ponašanje najviših državnih funkcionera isključivo kao lidera njihovih političkih stranaka, kao i sve veći broj nezaposlenih i siromašnih i srozavanje parlamenta na najniže grane.

Selaković je ocenio da se predsednik Srbije Boris Tadić sve više ponaša kao predsednik Demokratske stranke, dok ostali lideri vladajuće koalicije obećavaju građanima da će sve probleme rešiti novcem od prodaje "Telekoma".

"Medijska slika u Srbiji ukazuje da uslovi za izbore nisu ravnopravni, kao ni raspolaganje materijalnim resursima. Ako je moguće da se novac od privatizacije troši na predizbornu infrastrukturu, to neće dovesti ni do čega dobrog", rekao je Selaković.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво