Policijska saradnja sa Urugvajem

Ministri policije Srbije i Urugvaja Ivica Dačić i Eduard Bonomi usaglasili tekst Memoranduma o policijskoj saradnji Srbije i Urugvaja. Postoji velika potreba za saradnjom sa policijama zemalja Latinske Amerike, istakao Dačić.

Zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se u Montevideu, glavnom gradu Urugvaja, sa ministrom unutrašnjih poslova te zemlje Eduardom Bonomijem, s kojim je usaglasio tekst Memoranduma o policijskoj saradnji Srbije i Urugvaja.

Dačić je tokom sastanka istakao da postoji velika potreba za saradnjom sa policijama zemalja Latinske Amerike.

"Na osnovu informacija naših bezbednosnih službi i američke DEA, u saradnji sa urugvajskim kolegama, dobijeni su glavni dokazi da Šarićeva grupa distribuira kokain sa teritorije Latinske Amerike ka Evropi", istakao je Dačić i naglasio da se iz te akcije vidi koliko je nužna i neophodna dobra međuagencijska i međupolicijska saradnja.

Zbog velikog interesovanje novinara, Dačić i Bonomi su posle sastanka više od sat vremena odgovarali na pitanja lokalnih predstavnika medija, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Posetom Urugvaju Dačić završava šestodnevnu posetu zemljama Latinske Amerike.

"Ovo je bila radna poseta, proistekla iz zajedničke potrebe za operativnom saradnjom i nadam se da će u narednom periodu doprineti što većem broju otkrivenih krivičnih dela, koji su na teritoriji Latinske Amerike počinile kriminalne grupa koje potiču sa našeg prostora", izjavio je Dačić, sumirajući šestodnevnu posetu zemljama Latinske Amerike.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво