Nikolić: Srbija na dobrom putu ka EU

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić poručio je zvaničnicima u Briselu da u slučaju promene vlasti u Srbiji, SNS neće zaustavljati proces evropskih integracija. Nikolić je dobio uveravanja da Kosovo i Metohija i članstvo Srbije u NATO, neće biti uslov za članstvo u EU.

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, na razgovorima u Briselu, poručio je da u slučaju promene vlasti u Srbiji, SNS neće zaustavljati proces evropskih integracija i da će ta stranka formirati stranački Savet za evropske integracije.

Nikolić je izjavio da je iz razgovora sa evropskim komesarom za proširenje Olijem Renom i drugim evropskim zavničnicima stekao utisak da je Srbija na dobrom putu ka Evropskoj uniji, ali da proces ometa "nesposobna vlast u Srbiji".

"Naša želja je da budemo član evropske zajednice naroda, a da nikada ne prekidamo odnose koje imamo sa svojim prijateljima u svetu, a koji nisu u EU", rekao je Nikolić.

"Od direktora Direkcije za zapadni Balkan Pjera Mirela sam dobio savet, da zakone koje vlast predstavlja kao evropske, pažljivo tumačimo i pronađemo, da se slučajno neće loše odraziti na građane Srbije", kazao je Nikolić i ocenio da je vlast sve svoje loše poteze pravdala zahtevima EU.

Nikolić je evropskim zvaničnicima objasnio, da se svi zakoni koji se tiču pridruživanja EU donose po hitnom postupku, a da ih vlast pravda "bezmalo ultimatumima iz EU" i dodao da je od njih dobio odgovor da nikakvih ultimatuma nema i da su svi zakoni podložni ispravkama.

Prema njegovim rečima, ukidanje viza za građane Srbije može se očekivati najkasnije 1. januara 2010. godine, kao i skora primena Sporazuma o pridruživanju.

Predsednik SNS-a je naveo da je dobio uveravanja da Kosovo i Metohija i članstvo Srbije u NATO neće biti uslov za članstvo u EU i dodao da su se u razgovorima dotakli i saradnje sa Tribunalom u Hagu.

Nikolić je ponovio da je SNS ubeđena da građani Srbije koje Trubunal traži "nisu u Srbiji, pošto bi ih ova vlast do sada sigurno izručila".

"Na sledećim izborima mi ćemo zaista imati odlučivanje građana po slobodnoj volji, potpuno demokratsko, bez ikakvog uticaja sa strane, što Srbija od uvođenja višestranačja nije imala - i to će biti stav EU", zaključio je Nikolić.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво