Odlični odnosi Srbije i Grčke

Bilateralni odnosi Srbije i Grčke odlični, rekao grčki ministar spoljnih poslova Dimitris Drucas u Atini prilikom razgovora sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem.

Grčki ministar spoljnih poslova Dimitris Drucas istakao je, prilikom razgovora sa šefom srpske dipomatije Vukom Jeremićem u Atini da je nivo bilateralnih odnosa između Grčke i Srbije odličan.

Svojom inicijativom Grčka zdušno podržava zemlje Zapadnog Balkana da pristupe Evropskoj uniji 2014. godine, ali pod uslovom da se ispoštuju svi kriterijumi za pristupanje, naveo je Drukas. 

Drucas je dodao da je pritom za postizanje tog cilja "veoma važan preduslov poštovanja principa dobrosusedstva, kojem Grčka pridaje posebnu važnost".

Grčki ministar je najavio da će uskoro uslediti poseta srpskog predsednika Borisa Tadića Atini i naglasio da Srbija nalazi u Grčkoj najpouzdanijeg partnera i prijatelja, dodajući da je budućnost balkanskih zemalja u Evropskoj uniji.

Ministar Jeremić zahvalio je grčkoj vladi na svestranoj podršci, prvenstveno onoj za evropsku budućnost Srbije. Potvrdio je da će Srbija učestvovati na konferenciji Zapadni Balkan - EU koja će se 2. juna održati u Sarajevu.

"Mislim da će dobra volja koju ćemo svi pokazati, ja se nadam u Sarajevu, biti jedan snažan signal prema Evropi, da je region sazreo, da je i pored razlika koje u njemu postoje, spreman da saražuje i da svi zajedno idemo dalje", rekao je Jeremić.

Ministar Jeremić, koji se od nalazi u dvodnevnoj poseti Grčkoj, rekao je da očekuje da će ove godine biti oboreni svi rekordi u pogledu dolaska srpskih turista u Grčku.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара