Kolundžija: Ilićev govor mržnje

Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija najoštrije je osudila verbalni napad predsednika NS Velimira Ilića na portparolku DS Jelenu Trivan u emisiji "Upitnik", posle koje joj je, kako tvrdi, i pretio. Ilić odbacio optužbe.

Šef poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je da je portparolki Demokratske stranke Jeleni Trivan predsednik Nove Srbije Velimir Ilić uputio reči koje su nedvosmisleno govor mržnje i poziv na linč.

Ilić je juče, obračunavajući se, ne sa idejama drugih političkih partija, već obračunavajući sa sa osobom, rekao u emisiji "Upitnik" RTS-a da je opravdano što je Jelena Trivan napadnuta od pasa jer on kao dobar poznavalac i neko ko trenira pse može da razume zašto psi napadnu neku osobu rekla je Kolundžija u parlamentu, na konferenciji za novinare poslaničke grupe ZES-a.

"Agresija je nastavljena i posle emisije, bilo je pretnji ali to je predmet nadležnih institucija", rekla je Kolundžija koja nije želela da govori koje pretnje je konkretno Ilić uputio Jeleni Trivan.

Ona je istakla da nije prvi put da Ilić preti i navela da je lider NS pre nekoliko dana pretio šefu poslanika G17 plus Suzani Grubješić.

Upravo zbog toga što postoji jedna tendencija u takvom ponašanju, mi smo se odlučili da pozovemo i apelujemo na javnost i ovakve pojave zaustavimo i onemogućimo da se one ubuduće dešavaju rekla je Kolundžija.

Šefica poslaničke grupe ZES-a je rekla da se sredstvima informisanja obraćaju sa molbom da se u odnosu na takve pojave svi zajednički opredele kako bi se poslala poruka javnosti da takve pojave nisu prihvatljive u Srbiji.

Zaista mislimo da je odgovornost na svima, i na medijima i nevladinim organizacijama, naravno i na političkim partijama, nosiocima javnih funkcijada se ovakve pojave najoštrije osude kako bi smo sprečili da se ovakvim pozivima neko drugi možda prepozna i učini akt koji može zaista biti porazan po napredak procesa u ovoj zemlji rekla je Kolundžija.

Ona je rekla da očekuje da će RTS, kao promoter društvenih vrednosti, pre svih da se ogradi od takvog ponašanja i osuditi ga.

Ilić odbacio optužbe

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić je u izjavi novinarima u Skupštini Srbije odbacio je optužbe Nade Kolundžije.

Ilić je rekao da se Jelena Trivan prema njemu nekorektno ponašala, da ga je vređala, da mu je rekla da je primitivan i da je portparolku DS više puta zbog toga opominjao.

On je odbacio navode da je Jeleni Trivan rekao da je dobro što su je napali psi lutalice, i dodao da je samo rekao da dobre ljude ne ujedaju psi.

Ilić je rekao da je posle emisije istog časa napustio zgradu RTS-a, da nije bilo nikakvog "duela" ili razgovora sa Jelenom Trivan van studija posle emisije nego da joj je samo rekao da ju je štedeo u parlamentu jer je delovala krhko, ali da će ubuduće uvek da joj replicira.

On je ocenio i da je sva priča o tome "glupost" i ima za cilj da se odvuče pažnja da su predstavnici opozicije predali juče milion potpisa građana koji podržavaju raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи