Pat pozicija u Kraljevu

Kraljevo sve bliže uvođenju privremenih mera, jer je sednica Skupštine u tom gradu ponovo otkazana zbog nedostatka kvoruma. Vladajuća koalicija saopštila da će primeniti sve zakonske mogućnosti kako bi sprečila uvođenje privremenih mera.

Nakon dva odlaganja zbog nedostatka kvoruma, sednica Skupštine grada Kraljeva završena je povlačenjem od strane predlagača dnevnog reda i svih dopuna.

Koalicija u kojoj su Nova Srbija, Demokratska stranka Srbije, Srpska radikalna stranka i Pokret za Kraljevo, preuzela je vlast 23. marta, a ima rok da do 23. aprila izabere novo rukovodstvo, jer će u suprotnom u gradu biti uvedene privremene mere.

Predstavnici tih stranaka na konferenciji za novinare izjavili su da je u međuvremenu "nekoliko odbornika uz pretnje, pritiske, ucene i trgovinu svojim mandatima prešlo na stranu bivše vladajuće koalicije 'Za evropsku Srbiju' i SPS-PUPS, ali da će oni pokušati da primene sve zakonske mogućnosti u cilju sprečavanja uvođenja privremenih mera".

Postoji mogućnost saradnje i sa opozicijom, i sa pozicijom, ali dok su ovde gospodin Ljubiša Simović i njegovi mentori, nema razgovora, zbog pritisaka koje su vršili na odbornike svih stranaka koje su deo sadašnje još uvek vladajuće koalicije, rekao je FoNetu lider Pokreta za Kraljevo Ljubiša Jovašević.

"Nikakve kupovine nema. Svi koji neće da učestvuju u političkoj ujdurmi sami će vam reći zašto to neće. Siguran sam da se radi samo o tome da neće da slede politiku lidera Pokreta za Kraljevo, koji je već jednom ovaj grad uvodio u privremene mere, rekao je Ljubiša Simović, vršilac dužnosti gradonačelnika i član Demokratske stranke.

Lider Pokreta za Kraljevo pozvao je Vladu i Demokratsku stranku da "odmah, i pre 23. aprila uvedu privremene mere, jer su, budući da je Demokratska stranka i 2003. godine vladala preko Privremenog organa, samo u tome efikasni".

Tada je, prema rečima Jovaševića, vladao urbanistički haos, a "danas je zalogaj još veći, jer je reč o parcelama koje grad treba da povrati u svoje vlasništvo: stadion pored Ibra, 40 hektara pored sportskog aerodroma, devet hektara koje 'Magnohrom', po osnovu dugovanja treba da vrati gradu".

Ljubiša Simović je javno povao policiju "da ispita sve koji smatraju da ima kriminala u Kraljevu, jer kada neko optužuje mora da ima konkretne dokaze".

Predsednik Skupštine Tomislav Ilić rekao je da "ne zna da li će zakazivati novu sednicu do 23. aprila, jer koalicija DSS, NS, SRS i Pokret za Kraljevo, ne želi da troši pare građana Kraljeva protiv čijih interesa radi koalicija Za evropsku Srbiju".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво