Predati potpisi premijeru

Predsednik SNS Tomislav Nikolić, predsednik NS Velimir Ilić i potpredsednik DSS-a Nenad Popović predali premijeru milion potpisa građana za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Vanredni izbori ne bi doprineli stabilizaciji prilika u zemlji, rekao Cvetković.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković razgovarao je s predstavnicima dela opozicije, koji su mu predali više od milion potpisa podrške građana za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Potpise su predali predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, predsednik Nove Srbije Velimir Ilić i potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović.

Nikolić je preneo novinarima da im je Cvetković tokom susreta rekao da smatra da Vlada dobro radi i da je ispunila skoro sve ciljeve koje je postavila na početku mandata.

"Mi smo upoznali predsednika Vlade sa zahtevima građana, on je rekao da je sada svestan da je milion ljudi nezadovoljno. Ali je rekao i da je ubeđen da je Vlada ispunila tri od četiri cilja - borbu protiv kriminala, očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta i evropske integracije, a da mu je žao što cilj poboljšanja životnog standarda još nije ispunjen", rekao je Nikolić.

"Vlada nema nameru da odstupi, a nemamo ni mi", poručio je Nikolić i zamolio građane da imaju poverenja u stranke koje vode akciju i rekao da će ih oni dovesti do vanrednih parlamentarih izbora.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da građani žele promene jer "Srbija sreće sa sadašnjom Vladom nema".

"Oni kažu da je u Srbiji dobro i da je svaki dan sve bolje, a mi to ne osećamo i tu je osnovni problem, prema tome mi moramo nastaviti našu borbu za promene", poručio je Ilić.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović ocenio je  prikupljanje milion potpisa građana kao demokratski i civilizovan čin.

"Ovih milion potpisa su glas naroda i građana Srbije i svaka odgovorna vlast bi to prihvatila i pozvala nas da razgovaramo o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, ali vlast to ne prihvata", rekao je Popović.

Razgovor predstavnika opozicije sa premijerom u zgradi Vlade trajao je jedan sat. Za to vreme bila je zatvorena Nemanjina ulica u smeru ka Železničkoj stanici, zbog velikog broja pristalica tri stranke koji su nosili stranačke zastave.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво