Srpsko-hrvatski dogovor o MSP

Srbija i Hrvatska nameravaju da pronađu rešenje koje bi omogućilo vansudsko poravnanje i procese pred redovnim sudovima, u vezi sa tužbom i kontratužbom pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, izjavio predsednik Boris Tadić.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Srbija i Hrvatska nameravaju da pronađu rešenje koje bi omogućilo vansudsko poravnanje i procese pred redovnim sudovima, u vezi sa tužbom i kontratužbom pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

"Predsednik Hrvatske Ivo Josipović i ja smo o tome razgovarali tokom poslednjeg sastanka i tragamo za modalitetom kojim se ne bi porekao pravni poredak i ni po koju cenu zaštitili zločinci", rekao je Tadić novinarima u Aleksandrovcu kod Laktaša.

Prema njegovim rečima, "želja je da se postigne rešenje kojim bi se omogućilo vođenje pravnih procesa protiv onih koji su počinili zločine, ali da se ni na koji način prava žrtava ne dovode u pitanje".

Predsednik Tadić je rekao da je tokom prethodna dva dana više puta razgovarao sa Josipovićem, kao i da će se s njim sresti i na trilateralnom sastanku u Mađarskoj.

"U narednih desetak dana imaćemo jedan ili dva susreta kako bismo pokrili teme o kojima smo diskutovali u Opatiji", rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije danas je prisustvovao komemoraciji u Donjoj Gradini povodom 65. godišnjice proboja jasenovačkih logoraša.

Kako je najavljeno, Tadić će sutra posetiti manastir Tvrdoš, Trebinje i Ljubine u istočnoj Hercegovini, a u utorak će u Mostaru otvoriti Sajam privrede.

Najavljeno je da će se Tadić u Mostaru sastati sa hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи