Zatražena istraga o bombardovanju RTS-a

Ministar odbrane Dragan Šutanovac demantovao pisanje pojedinih medija da Ministarstvo poseduje transkript razgovora posade NATO aviona sa bazom uoči bombardovanja RTS-a 1999. godine. Ministarstvo poziva pravosudne organe da obave razgovore sa penzionisanim potpukovnikom Lakićem Đorovićem zbog utvrđivanja istine o tom događaju.

Ministarstvo odbrane Srbije ponovo je demantovalo pisanje pojedinih medija da poseduje transkript razgovora posade NATO aviona sa bazom uoči bombardovanja Radio-televizije Srbije 1999. godine.

U želji da se stane na kraj dezinformacijama, ministarstvo poziva pravosudne organe da pozovu na razgovor penzionisanog potpukovnika Lakića Đorovića i sve druge koji su potrebni zbog utvrđivanja istine o tom događaju, naveo je ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Đorović je penzionisani potpukovnik Pravne službe Vojske koji tvrdi da je video prepis presretnutog razgovora posade NATO aviona sa bazom uoči bombardovanja RTS-a 1999. godine, kada je poginulo 16 ljudi.

Ministarstvo odbrane Srbije je saopštilo da će, kao i do sada, sva dokumenta u vezi sa navedenim slučajem dostaviti pravosudnim organima i celokupnoj javnosti i pružiti svu neophodnu pomoć tokom sudskog postupka.

"Na zahtev Suda i Tužilaštva učinićemo, zaista, sve korake da dokumenta dostavimo i da se ta stvar konačno zatvori ili otvori na Sudu, bez obzira na to da li je to što potpukovnik u penziji govori istina ili, zlouptrebljavajući nesreću porodica poginulih, širi neistine i nepoverenje prema Vojsci", rekao je Šutanovac.

Šutanovac je podsetio da je Ministarstvo odbrane još 2007. godine stavilo na uvid, putem sajta Ministarstva, sva relevantna dokumenta u vezi sa tim slučajem.

U saopštenju Ministarstva napominje se i da su sve nadležne službe, nakon provera, dostavile informaciju da u arhivama nadležnih organa Generalštaba i Vojske Srbije ne postoje transkripti razgovora pilota NATO sa bazom.

Ministarstvo odbrane je podsetilo da su o tome bili obavešteni poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, nevladine organizacije i porodice poginulih radnika RTS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво