Beograd nije pogrešio

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Lutovac ocenio da je odluka Beograda da ga pozove na konsultacije zbog diplomatskih odnosa Podgorice i Prištine bila odgovarajuća diplomatska mera.

Beograd je doneo odgovarajuću diplomatsku meru kada me je pozvao na konsultacije, koja je na jednoj strani bila izraz nezadovoljstva prema uspostavljanju diplomatskih odnosa Podgorice i Prištine, a na drugoj strani i poruka drugima da se uzdrže dok je problem pred Međunarodnim sudom pravde, izjavio je Zoran Lutovac ambasador Srbije u Podgorici.

Lutovac je u intervju za Radio Slobodna Evrope rekao da u borbi protiv organizovanog kriminala očigledno postoje problemi između dve zemlje, što se prenosi i na, već zategnute, političke odnose povodom Kosova i Metohije.

Na drugoj strani, ekonomski i svi drugi odnosi koji čine ukupne odnose dve države na visokom su nivou, ali još uvek ispod potencijala i želja građana u Srbiji i Crnoj Gori, ocenio je Lutovac.

Razmotavanje klupka organizovanog kriminala doprineće približavanju dve zemlje, jer je u interesu obe zemlje i njihovih građana da to tako bude, istakao je Lutovac i dodao da bi jedino organizovani kriminal mogao da profitira od produbljavanja nesuglasica po tom pitanju.

"Najbolje je kada u komunikaciji nema preduslova. Drugim rečima, najbolje bi bilo da se o problemima koji postoje razgovara otvoreno i prijateljski i da obe strane učine koliko mogu da se problemi rešavaju na obostrano zadovoljstvo, uključujući i odnos prema Kosovu i Metohiji", rekao je Lutovac.

U tom smislu Beograd očekuje da se pored realnosti uvažava i međunarodno pravo, odnosno mišljenje Međunarodnog suda pravde, naglasio je Lutovac.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи