Sedam povređenih tokom protesta u Beogradu

Incidenti u protestima desničarskih organizacija povodom godišnjice NATO bombardovanja. Privedeno 30 osoba, a povređena dva policajca, saopšteno iz MUP-a. Napadnute ekipe RTS-a i Studija B. Sedam povređenih.

Povodom godišnjice NATO bombardovanja, u Beogradu je juče održan miting u organizaciji Narodnog pokreta Srbije, Udruženja Sloboda, Branioca otadžbine, Udruženje Naši, Srpski sabor dveri i drugih organizacija.

Po završetku mitinga došlo je do nereda u kojima je povređeno petoro građana i dva policajca, a privedeno je 30 osoba, saopštio je MUP.

Napadnut je snimatelj i rasvetljivač Televizije Studija B, a snimatelja RTS-a su napala dvojica mladića.

Grupa mladića napala je ekipu RTV Studio B oko 19.30 časova na Trgu Republike. Napadači su zadali nekoliko udaraca asistentu snimatelja i pokušali da otmu opremu. Policija je intervenisala, posle čega su se napadači razbežali.

I snimatelja RTS-a su napala i udarila dvojica mladića, kada je ekipa prolazila kroz masu i napuštala skup na Trgu Republike.

Oštećena su i četiri službena vozila. Navodi se da je protestu prisustvovalo tri hiljade građana, među kojima su bili i navijači fudbalskog kluba Rad i skinhedsi.

Grupa od oko 150 do 200 lica napala su policijske službenike koji su obezbeđivali zgradu Patrijaršije. Kako se ističe u saopštenju, organi reda uspeli su da razbiju tu grupu.

Direktor Urgentnog centra Vladimir Đukić izjavio je Tanjugu da je posle incidenta u centru Beograda u tu zdravstvenu ustanovu primljeno sedam osoba sa neurohiruškim povredama. Među povređenima su dva pripadnika policije.

Na Trgu Republike okupilo se oko 1.000 uglavnom mlađih građana koji su nosili zastave pokreta 1389, Obraza, Udruženja naši, Ravnogorskog pokreta, Srpske radikalne stranke i plakate sa slikama bivšeg predsednika SRJ i Srbije Slobodana Miloševića.

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je napade na sinoćnjem mitingu u centru Beograda i upozorilo Ministarstvo unutrašnjih poslova da su novinari i snimatelji postali stalne mete izgrednika i da pitanje njihove bezbednosti na javnim skupovima nije rešeno.

I G17 plus je, takođe, osudila napad na snimatelje i novinare.

"Svojim radom, izveštavanjem i beleženjem događaja, novinari prenose informacije od značaja za čitavo društvo i čine to u interesu građana, zbog čega njihov rad mora biti poštovan, a njihov integritet zaštićen", navodi se u saopštenju G17 plus.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи