Читај ми!

Stano: Evropski predlog nije tekst koji treba da bude potpisan

Portparol za spoljnu politiku EU Peter Stano, izjavio je da evropski predlog, o kome su u Briselu u ponedeljak razgovarali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, nije tekst koji treba da bude potpisan.

Peter Stano je, odgovarajući na novinarsko pitanje o tome da li je evropski predlog konačan ili ima li mogućnosti za njegovu izmenu, naglasio da je iz samog teksta predloga jasno da se nikad nije radilo o potpisivanju ovog dokumenta.

"Od teksta je jasno da se nikad nije radilo o potpisivanju. Sastanak prošlog ponedeljka je bio posvećen diskusiji o evropskom predlogu. Od obe strane je bilo odobreno da nove diskusije nisu potrebne oko evropskog predloga, koji je sada sporazum za put ka normalizaciji odnosa", istakao je Stano.

Naveo je da je u ponedeljka bilo saglasnosti između prisutnih da će rad na predlogu da se produži.

"Što se tiče diskusije oko primene, treba se osigurati da ima konkretnih koraka prema normalizaciji odnosa", rekao je Stano.

Odbio je da komentariše izjave lidera koje daju u regionu, ali je naglasio da je izjava visokog predstavnika Žozepa Borelja, koju je dao posle sastanka na Vučićem i Kurtijem, bila usaglašena sa obe strane pre nego što je bila javno predstavljena.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво