Читај ми!

Sednica Odbora za životnu sredinu bez kvoruma, tema zabrana litijuma

U Narodnoj skupštini Srbije počela je sednica Odbora za zaštitu životne sredine na čijem je dnevnom redu Značaj narodne inicijative o trajnoj zabrani iskopavanja litijuma i bora u Srbiji.

Na početku sednice, predsednik Odbora Aleksandar Jovanović Ćuta konstatovao je da je prisutno svega šest poslanika, te da nemaju kvorum za odlučivanje, ali da će ipak raspravljati o značaju narodne inicijative o trajnoj zabrani iskopavanja litijuma i bora u Srbiji.

U radu Odbora ne učestvuju poslanici Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera, a kako je pre početka sednice Odbora na konferenciji u holu rekao narodni poslanik SNS-a Milimir Vujadinović, oni ne učestvuju na sednici zato što za nju nisu dobili materijal i smatraju da o zabrani iskopavanja litijuma treba da raspravlja Odbor za ustavna pitanja i zakonodavnost.

Vujadinović je poručio da nigde u Evropi nije zabranjeno iskopavanje litijuma, već da su u protekla dva meseca odobrena tri projekta iskopavanja litijuma od strane Evropske unije, i to u Finskoj, Češkoj i Nemačkoj.

Jovanović je ranije sazvao sednicu Odbora za zaštitu životne sredine sa jednom tačkom dnevnog reda: "Gde su potpisi građana Narodne inicijative o trajnoj zabrani iskopavanja litijuma i bora?"

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара