Читај ми!

Vučić u Takovskoj 10: Naš odgovor predat međunarodnim predstavnicima, ne može da se priča o priznanju i ulasku KiM u UN

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je u Takovskoj 10, povodom nove runde dijaloga sa Prištinom koja je održana juče u Briselu, da je naš odgovor predat međunarodnim predstavnicima. Ne želimo da razgovaramo o međusobnom priznanju, priznanju i ulasku KiM u UN, istakao je Vučić. Dok je on predsednik, ističe, neće potpisati ni formalno ni neformalno priznanje Kosova, ni članstvo u UN. Ocenio je da su šanse da se evropski predlog promeni – nikakve. Spremni smo da pregovaramo o implementacionom planu, a ovo neću da potpišem, istakao je Vučić i dodao da on "neće da implementira prijem u UN". Rekao je da bismo na tržištu evroobveznica mnogo bolje prošli da smo uveli sankcije, ali da neće zaboraviti 2015. godinu, kada je lično zvao Putina da nam pomogne u UN.

Predsednik Aleksandar Vučić učestvovao je juče u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić je razgovarao sa visokim predstavnikom Evropske unije Žozepom Boreljom, specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Sastanak je bio težak, rekao je predsednik i istakao da je insistirao na formiranju ZSO, kao i da je dogovoreno da se razgovori nastave.

Napomenuo je da nisu govorili o evropskom predlogu za KiM, nego o implementaciji ranije dogovorenog.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво